Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE 'HOBOTNICA'

Slavni vatreni čuva tajne svog privatnog života: Ima šestoro djece, a kum mu je splitska legenda

ARHIVA - Zagreb: Vatreni i "maksimirska krtica" srušili su Englesku prije 17 godina - 2006.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
28.11.2023.
u 19:46

"Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas", rekao je jednom prilikom Stipe Pletikosa

Trenutni tehnički direktor hrvatske nogometne reprezentacije, Stipe Pletikosa (44), svojim je nastupima u hrvatskome dresu zauzeo istaknuto mjesto u povijesti jedne od najuspješnijih reprezentacija svijeta. Međutim, iza slike slavnoga sportaša, stoji i obiteljski čovjek o čijem se privatnom životu malo zna.

Rođeni Splićanin, karijeru je započeo u Hajduku. Zbog izvrsnih obrana čak i najtežih udaraca dobio je nadimak "hobotnica". Nakon Hajduka igrao je u moskovskom Spartaku, a član hrvatske reprezentacije postao je u 1999. godini, s 20 godina i ostao sve do 2014. godine.

GALERIJA Hrvatska svladala Armeniju i osigurala plasman na Euro 2024.

ARHIVA - Zagreb: Vatreni i "maksimirska krtica" srušili su Englesku prije 17 godina - 2006.
1/30

Što se tiče Pletikosinog privatnog života poznato je da je svoju suprugu Angelu oženio 2003. godine u crvi svetog Dominika u Splitu. Sam je izrazio koliko mu supruga i djeca znače. "Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas", rekao je jednom prilikom za Story.

VEZANI ČLANCI:

Dapače, sa svojom suprugom ima čak šestero djece. Najstariji sin rođen je 2010. godine, dok je najmlađa kćer rođena tek 2021. godine. Zanimljivo je i da je Pletikosin vjenčani kup upravo Ivan Leko, a kuma je na vjenčanju bila njegova supruga Tina. S druge strane, Stipe i Angela bili su kumovi bračnom paru Leko.

VIDEO Članovi izvršnog odbora Dinama: 'Na sjednici nije bilo povišenih glasova

Komentara 6

OL
olujasviholuja
20:31 28.11.2023.

Bravo Stipe

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
03:46 29.11.2023.

Bravo Stipsa. Jesi ih odma nakon rođenja zamota u bilo? Budući Torcidaši uživat će u bravuroznoj igri svojih nogometnih miljenika!

KU
Kujttim
11:01 29.11.2023.

Bravo Stipe. Hrvatskoj triba dice! Tribaš ustrajati da se Antu Ercega iz Istre do kraja sezone malo žešće kazni za ovo što radi. Svojim bijesom i ludošću je sasvim nepotrebno nanio trzajnu ozljedu vrata tvojem kolegi po zanimanju, dakle vrataru Hajduka Ivanu Lučiću. Za to treba odgovarati u nastavku prvenstva, tj. svojim autoritetom moraš sve napraviti kako bi takvi igrači koji ne igraju nogomet, nego ulaze u duele rizično po zdravlje suparnika, da ih se odstrani iz nogometa. Žuti karton, pa opet žuti karton, a kada počne vrijeđati suca, jer će i to napraviti, onda mu još treba dati 5 utakmice zabrane jer ima bogatu povijest incidenata. To kao tehnički direktor HNS-a moraš pokrenuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije