Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA UTAKMICA

Goluža nikad nije izgubio na premijeri, Červar je, od gaučosa

Hrvatska - Crna Gora
Foto: PIXSELL
1/7
11.01.2018.
u 11:12

– Pobjeda u prvom susretu znači dizanje samopouzdanja. Sve je dalje lakše. Poraz otvara puno pitanja, više nisi siguran u sebe, igrači padaju u depresiju – rekao je Slavko Goluža,

Pitate li sve rukometne stručnjake, svi će se složiti u jednom. Prva utakmica na svakom velikom natjecanju jako je važna za daljnji tijek turnira.

– Pobjeda u prvom susretu znači dizanje samopouzdanja. Sve je dalje lakše. Poraz otvara puno pitanja, više nisi siguran u sebe, igrači padaju u depresiju – rekao je Slavko Goluža, jedini hrvatski rukometni izbornik koji ima stopostotan učinak kada je riječ o prvim utakmicama na velikim natjecanjima.

Hrvatska - Crna Gora
1/18

Goluža je u šest prvih utakmica svih šest pobijedio, dvije na Europskim, te tri na Svjetskim prvenstvima, te jednom na Igrama. Odmah do njega po statistici je Lino Červar, današnji izbornik. Na devet premijernih utakmica Lino je slavio osam puta. Bio je stopostotan na Europskim prvenstvima.

Od 2004. do 2010. nije nijednom izgubio, a jedini poraz doživio je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, 2003. godine. Svi se jako dobro sjećaju Argentine i poraza od 29:30. No, ne bi Lino imao ništa protiv da se isti scenarij ponovi na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Naime, nakon poraza od Argentine došli smo do svjetskog zlata.

Zadnji poraz na otvaranju Europskog prvenstva Hrvatske je doživjela 2002. godine kada nas je u Švedskoj Jugoslavija pobijedila s 12 pogodaka razlike (22:34). U sljedećih sedam EP-a, Hrvatska više nikad nije izgubila prvu utakmicu. Sve upućuje na to da se to neće dogoditi ni u petak, protiv Srbije.

No, ne treba zaboraviti da smo u istoj situaciji boli 2000. godine. Ledena dvorana bila je puna, 10.000 navijača očekivalo je startnu pobjedu nad Španjolskoj. Ali, naši igrači su “izgorjeli” premda su svi redom bili iskusni poput Saračevića, Smajlagića, Perkovca, Bašića.

– Sigurno je da je lakše igrati prvi susret na neutralnom parketu. Jer, koliko god je domaći parket prednost, toliko je i veliki pritisak. Vjerujem da će se naši dečki dobro koncentrirati na događaje na parketu, a gledatelji neka im budu samo dodatni poticaj, vjetar u leđa – zaključio je Goluža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije