Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan Subotić

Trener Cibone nakon poraza od Partizana: Žao mi je što ste nas gledali ovakve, bez pameti...

Cibona
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
29.10.2017.
u 20:45

– Young nije čisti razigravač i, ako to stanje s organizacijom igre potraje, morat ćemo naći neko novo rješenje

Pred svojih 2000 simpatizera košarkaši Cibone olako su prepustili bodove gostujućem Partizanu (74:90) pa okršaj starih regionalnih rivala uopće nije imao aromu derbija. Štoviše, u trenucima kada je Partizan gradio prednost od 20 koševa (40:60) izgledalo je kao da nije riječ o momčadima iz istog ranga pa je iznenađen bio i gostujući trener Miroslav Muta Nikolić.


– Moram priznati da sam se iznenadio, očekivao sam puno jači otpor Cibone. Ipak je ovo uvijek bio vrući teren za nas. S obzirom na to da smo puno mlađa momčad, tražio sam da moji igrači igraju što više tranzicijski, sa što manje postavljenih napada. Cibosi jesu iskusniji, no ne pomaže ti iskustvo ako ne možeš trčati. Da nam je mogao igrati razigravač Miller, rezultat bi bio još i veći jer on je vrlo eksplozivan – kaže Nikolić.

No, zato je jako dobro funkcionirao Williams-Goss (20 koševa, 13 asistencija) i on je bio taj koji je činio razliku. Jer, Cibonini razigravači Bilinovac i Young imali su zajedno pet asistencija, ako Younga uopće smijemo zvati razigravačem.

Cibona
1/5

– Young nije čisti razigravač i, ako to stanje s organizacijom igre potraje, morat ćemo naći neko novo rješenje, najvjerojatnije u nekom novom igraču – kazao je razočarani Cibonin trener Slobodan Subotić koji je dodao:

– Žao mi je što nas je naša publika vidjela u ovakvom izdanju, a bili smo neprepoznatljivi pa razbijam glavu kako nam se to dogodilo. Bili smo bez energije i pameti, uspavani i nikako se nismo mogli razbuditi sve do početka posljednje četvrtine. Tada smo promijenili obranu, stavio sam nižu petorku pa smo došli u priliku napraviti preokret, no nismo uspjeli. No, i da smo preokrenuli i dobili utakmicu, ne bi bilo zasluženo. Mi smo momčad koja ima 19-20 asistencija, a ovaj put imali smo ih 15, od čega jedan dio na kraju, kada je sve već bilo riješeno.

Ista ta petorka koja je defenzivno cibosima vratila nadu nije bila u stanju ništa pogoditi. Na “minus 10” (57:67) cibosi su promašili pet otvorenih trica (Rozić 2, Melvin, Young i Gospić po 1) te dva slobodna bacanja (Rozić). S 20 koševa najbolji cibos bio je Žorić, toliko je zabio i novi Amerikanac Young, no za momčad bi bilo puno korisnije da je umjesto tih 20 koševa imao deset asistencija. Među gostima blistao je i novi centar Samuels (16), a dvoznamenkasti su još bili i šuteri Marinković (19) i Andrić (14). 

Komentara 2

KE
kentie
09:08 31.10.2017.

Aj Subotiću, pogledaj u TV arhivi tekmu Cibone i Partizana AD 1985. u četvrtfinalu play offa za džavno kad su Dražen i društo spičili grobarima 70 koševa u prvom polčasu....

Avatar von Šoštarić
von Šoštarić
00:54 30.10.2017.

Stari moj da se mene nekaj pita,ti nebi nikad bil trener Cibone...na kaj je ovaj nekoć slavni klub spao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije