Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Klupski SP

Real obranio naslov prvaka klupskog SP-a, Modrić ponovno sjajan

Real obranio naslov prvaka klupskog SP-a, Modrić ponovno sjajan
Foto: Reuters/PIXSELL
16.12.2017. u 19:52

Nogometaši Real Madrida po šesti put u povijesti, a treći put u posljednje četiri godine, osvojili su naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što su u subotnjem finalu FIFA klupskog prvenstva svijeta odigranom u Abu Dhabiju sa 1:0 (0:0) pobijedili brazilski Gremio.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi.

Real Madrid - Gremio
1/16

Ronaldo je pronašao rupu u živom zidu Gremija i pogodio suprotni kut od onog koji je čuvao brazilski vratar Marcelo Grohe.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca utakmice bio je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta finalnog dvoboja, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuvne igrače. Modriću je ovo 13. trofej s Realom, otkako je stigao u Madrid u ljeto 2012. godine.

Real je zasluženo stigao do trofeja, s obzirom na to da su Madriđani uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen.

Za Realova trenera Zinedinea Zidanea ovo je osmi trofej otkako je sjeo na klupu.

U utakmici za 3. mjesto meksička Pachuca svladala je domaću Al-Jaziru sa 4:1.

Komentara 7

PR
prajdali100
20:44 16.12.2017.

Poštovani Drago ! Modric je,ispred Ronalda,naj igrač turnira.Uručena mu je zlatna statua i poseban pehar organizatora !!!! Ronaldo ga je čitavo vrijeme grlio.Prizori za pamcenje.

ER
eragram
20:32 16.12.2017.

Modrić je dobio Zlatnu lioptu kao najbolji igrač - ispred Ronalda!

MK
mksdk
21:24 16.12.2017.

Bravo Luka. Ponovo si pokazao da si najbolji veznjak svijeta i da spadaš u klasu najvećih veznjaka svih vremena. A svi omalovažavatelji neka plaču i smišljaju fore za trolanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije