Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković kroz ušicu igle u finale diska

'Skoro sam od muke pojela akreditaciju'

'10.07.2010. Rijeka - Otvoreno atletsko pojedinacno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na stadionu Kantrida. Bacacica diska Sandra Perkovic iz Dinama Zagreb. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
27.07.2010.
u 16:30

U jednom trenutku sam pomislila - Sandra, ispala si iz finala. Hitac od 57,70 metara i sedmo mjesto u skupini bilo je sve samo ne dovoljno za finale.

Sandra Perković se na jedvite jade provukla u finale (srijeda, 18.30 sati) bacanja diska na Europskom prvenstvu u Barceloni. Za trenutačno drugu diskašicu svijeta kvalifikacije su trebale biti šala i već je u prvom hicu trebala postići normu (60 metara) za finale. No, nije išlo sve kako je Sandra zamislila.

– Pri prvom hicu imitirala sam Blanku. Bacila sam disk u vis, a ne u dalj. Drugi je hitac bio kakav-takav, a treći je bio najbolji. Bio je to hitac preko 60 metara i taman kada sam se počela veseliti vidjela sam da mi je noga izvan kruga. Prestup. U tom trenutku sam pomislila - Sandra, ispala si iz finala. Gotovo je. Hitac od 57,70 metara i sedmo mjesto u mojoj skupini bilo je sve samo ne dovoljno za finale – rekla je Sandra koja je nakon nastupa vješto izbjegla novinare u mix-zoni preskočivši malu ogradu poput kakve dobre preponašice.

Nije vidjela novinare

– Nisam vas vidjela – rekla je Sandra.

Ta izjava teško pije vodu. Morala nas je vidjeti jer smo bili samo nekoliko metara od nje. Bez obzira na to što je mlada i neiskusna, morala bi naučiti da su i porazi sastavni dio života.

Morala je doći do novinara pa makar ništa i ne rekla. Ali pristojno je da dođe. Ivana Brkljačić i Blanka Vlašić znale su dolaziti i ljutite, i žalosne, pa i sa suzama nakon neuspjeha, ali su dolazile.

– Žao mi je što je tako ispalo. Ali zaista vas nisam vidjela, a i žurilo mi se. Bilo mi je muka od rezultata. Dok sam čekala drugu skupinu, gotovo sam pojela akreditaciju. Nije mi bilo nimalo lako gledati, ali na kraju me Bog nagradio. U današnjem finalu trebalo bi mi biti puno lakše. Idem bez pritiska. Kažu da oni koji teško uđu u finale, u njemu zablistaju. Nadam se da će tako i biti – rekla je Sandra.

Dužna sam svima piće

Zašto su rezultati u kvalifikacijama diska bili općenito loši?

– Prvo je bila velika sparina. A potom su nam rekli da je krug sklizak, a uopće nije bio. Na vrućini se ruke počnu znojiti, a još se jače znoje nakon prvog ili drugog lošeg hica – rekla je Sandra ispričavši se za neugodnu situaciju te na kraju dodavši:

– Dužna sam vam svima piće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije