Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐENI RATNI ZLOČINAC

Skandal! Kapetan Dragan degutantno vrijeđao Hrvate, a Zvezda mu iskazala veliku čast

Kapetan Dragan
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
05.06.2020.
u 11:00

Sve ovo treba gledati i kroz političke igre jer Zvezda je blizak klub vlasti i Aleksandru Vučiću, a Kapetan Dragan među navijačima beogradskog kluba uživa status heroja te su mu oslikali i mural u blizini stadiona

Skandal u režiji čelnih ljudi Crvene zvezde, Dragana Džajića i Zvezdana Terzića, a s glavnim glumcem Draganom Vasiljkovićem, poznatim pod nadimkom Kapetan Dragan, odvio se usred Beograda.

Naime, Zvezda je kapetanu uručila počasni dres s brojem jedan.

- Moja je ambicija da ujedinim sve srpske domoljubne snage i da branimo Srbe gdje god bili - rekao je Vasiljković, tvrdeći i dalje da je nevin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ДЕЛИЈЕ КАФЕ (@delijecaffe)

Podsjetimo, Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Na suđenju je dokazano da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Tako je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Isto tako je i tijekom srpnja 1991. godine u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Za vrijeme napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, pljačkana imovina te ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.

Kapetan Dragan pušten je iz zatvora i protjeran iz Hrvatske 28. ožujka ove godine. 

Nakon povratka u Srbiju uključio se politiku, a u jednom od svojih nastupa osvrnuo se i na boravak u Lepoglavi za koju je poručio kako se radi o 'nacističkom logoru' u kojem su ga kako kaže 'zlostavljali Zagorci koji se i Hrvatima gade', a poručio je kako ih može biti sram jer su mu 'stavili lisice na ruke i noge'. 

Dva tjedna prije nego je u uredima stadiona Rajko Mitić dočekan kao heroj,  degutantno je vrijeđao Hrvate, ali naglašava kako se samo radi o onima koji žive u granicama Hrvatske. 

Prisjetio se napada na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu: 

- Samo je jedna djevojka pružila ruku igraču Zvezde koji se branio riječima 'Nemojte mene, ja nisam Srbin, ja sam Crnogorac'. To je nacistička država. To su ustaše koji žele uništiti sve što je srpsko pa čak i sportaša kojeg pozovu u goste. Osim njih, imate i Hrvate antifašiste koji su ustvari antisrbi. I treći su Hrvati koji se ni u što ne miješaju. Ti su najgori i ima samo jedan naziv za njih - kukavičke pi**e - bulaznio je Kapetan Dragan za Alo dok ga novinar nije prekidao. 

- To se odnosi na Hrvate u Hrvatskoj jer oni koje sam upoznao vani su divni ljudi. Meni je kum Hrvat kojeg volim više od svih Srba - nastavio je pa se opet vratio na vrijeđanje Hrvata. 

Sve ovo treba gledati i kroz političke igre jer Zvezda je blizak klub vlasti i Aleksandru Vučiću, a Kapetan Dragan među navijačima beogradskog kluba uživa status heroja te su mu oslikali i mural u blizini stadiona. Također, nakon aktivacije u politici, Kapetan Dragan je podržao politiku Aleksandra Vučića.

>>> Pogledajte kako je Grezda napao Čolaka

 

 

 

 

 

Komentara 1

VO
Volimrukomet
16:31 05.06.2020.

A moj dzajicu sto radis od svoga imena. Operes se svim vodama za saku dinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije