Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO SE DOGODILO

Neviđena situacija zatekla hrvatskog prvaka, mnogi ne vjeruju da je ovo istina!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.06.2020.
u 21:22

Mnogi rukometni stručnjaci ne vjeruju u ovu vijest. Svi se redom čude. Prvo zato što je tek sada odlučio otići, a onda im nije jasan ni izbor kluba.

Zlatko Horvat nakon 26 godina provedenih u rukometnom klubu PPD Zagreb odlazi. Klub mu je nudio ugovor na još jednu godinu i odmah nakon toga posao šefa omladinske škole kluba. Izgledalo je da će Zlatko odraditi još jednu sezonu u klubu u kojem je počeo i nikad nije odlazio. No, čudo se dogodilo. U 35 godini odlučio je prvi put otići u inozemstvo. Izbor je pao na skopski Metalurg. Mnogi rukometni stručnjaci ne vjeruju u ovu vijest. Svi se redom čude. Prvo što je tek sada odlučio otići, a onda im nije jasan ni izbor kluba. Horvat je iz velikog kluba otišao u ipak puno manji klub koji ne igra Ligu prvaka, koji ne igra Europsku ligu. Bilo bi smisla da je otišao u Metalurg kada je tamo trener bio Lino Červar i kada je klub igrao četvrtfinala Lige prvaka.

Tko bi rekao da će tandem hrvatskih desnih krila s brojnih velikih natjecanja, Zlatko Horvat i Ivan Čupić svoje karijere završiti u Makedoniji. Čupić je ostao u Vardaru i sada će se sa Zlatkom sretati u makedonskom prvenstvu. Sad se postavlja pitanje – koji su motivi odlaska u Metalurg. Novac sigurno nije jer ne vjerujem da će Zlatko u Metalurgu dobivati više nego u PPD Zagrebu. Možda je prevagnula činjenica da se u PPD Zagrebu pojačala konkurencija na desnom krilu. Jer uz Božić-Pavletića stigao je još jedan hrvatski reprezentativac, Matanović. No, bez ljutnje, Horvat je i u ovim godinama još uvijek toliko dobar da može počinjati u ovoj postavi. Na kraju krajeva, Zlatko je bio sjajan i na poziciji desnog vanjskog, a tu su „plinari“ i dalje tanki. U redu, došao je Mlakar, Vuglač će pokušati. No, Horvat je bio koristan na dvije pozicije, ali i u obrani.

Klub je ostao zatečen. Božidar Jović, glavni menadžer kluba je rekao:

– Zlatko nam je rekao da odlazi, ali nije nam rekao u koji klub. Mi smo mu dali korektnu ponudu, no kako mu je istekao ugovor, njegova je volja gdje će dalje – istaknuo je Jović.

Malo je igrača u svijetu koji su cijelu svoju karijeru odigrali u jednom klubu. Jedan od njih je Zlatko Horvat, ali ipak neće na kraju ostati upisan kao igrač koji je cijelu karijeru ostao u jednom gradu, u jednom klubu.   Od sezone 2002./2003. do danas osvojio je s PPD Zagrebom sve naslove prvaka Hrvatske. Karijeru je počeo kao desetogodišnjak, 1994. godine, u Croatia osiguranju u Zagrebu. U prvoj postavi je od 2002. godine i za njega kažu da je bio istinska zamjena za Mirzu Džombu. Iako je imao neke inozemne ponude, Zlatko je ostao vjeran svome klubu u kojem igra od početka karijere.

– Nikad nisam dobio tako dobru ponudu da bih otišao iz Zagreba – znao je govoriti Horvat. Kapetansku traku naslijedio je od Denisa Špoljarića kada je ovaj otišao u Celje. Prvi naslov nacionalnog prvenstva osvojio je kada je imao samo 19 godina, a do danas je po broju osvojenih nacionalnih prvenstava postao svjetski rekorder. Od 2005. godine nastupa i za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Ima broncu s Igara u Londonu, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava te dvije bronce s europskih prvenstava. Cijelu karijeru obilježit će mu onaj promašeni sedmerac u polufinalu Svjetskog prvenstva 2017. u Francuskoj. Vrijeme je već bilo isteklo i Horvat je trebao samo zabiti za plasman u finale. Nije ga htjela sreća i norveški vratar Bergerud je obranio.

U klubu je sve ove godine igrao s velikim brojem sjajnih igrača – Balić, Tonći i Josip Valčić, Kopljar, Vukić, Štrlek, Šego, Vori, Džomba, Lazarov, Stepančić...

– Najdraži igrač? Marko Kopljar. Ipak je on bio taj koji me trpao loptama. Naravno, možemo mi govoriti o Ivanu, koji je isto tako radio višak za tu stranu – rekao je jednom prilikom Zlatko.

Zlatko se 2008. godine oženio Majom, nekadašnjom rukometašicom, odnosno vratarkom Trešnjevke. Imaju troje djece – sinove Pavla i Andreja (6 i 3 godine) i kćer Laru (1).

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
21:58 04.06.2020.

Horvatu hvala na svemu što je ugradio u hrvatski rukomet.

IH
IDS=HDZ=SDP=HSS=HNS=MOST=ZZ
10:23 05.06.2020.

ne moras se cuditi sto odlaze. vori koji je usao u reprezemtaciju kako je usao, a zbog njega se je jedan odlican igrac unistio je postao trener. odmah po dolazku daje kelentricu otkaz, a za trenera golmana stavlja 24 godine starog jovica sina njegovog prijatelja i sportskog direktora kluba sa kojim je skupa vrhunskom pivotu stavio kajlu. pa jovic mladi nema zivota koliko kelentric ima iskustva u rukometu. i sta bi trebao onda zlaja? cekati da ga zakebu kao i druge? naravno da je otisao.

MA
Mariokt
21:12 05.06.2020.

On mi je jedan od najdrazih sportasa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije