Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ NA HVARU Novogodišnja regata bila je zadnja u Europa Cupu

Sjajni uspjesi naših jedriličara na Europa Cupu

01.01.2009.
u 18:24

Novogodišnjom regatom na Hvaru završen je Europa Cup 2008. za klase Laser, Laser Radial i Laser 4.7. Ove se godine bodovalo deset regata, na kojima je sudjelovalo više od 1300 natjecatelja, mahom mlađi seniori i juniori.

Hrvatski jedriličari ponovo su postigli odlične rezultate. Naše mlade nade su na putu ka olimpijskoj konkurenciji i regatama Svjetskog kupa zauzeli plasmane u vrhu sve tri klase Europa Cupa. Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb) pobjednik je Europa Cupa u klasi Laser. Četvrto mjesto zauzeo je Edi Barbalić (Vihor, Baška).

U ženskoj konkurenciji laser radiala prva četiri mjesta pripala su našim djevojkama. Tajana Ganić (Vega, Pula) je prva, druga je Marijana Bello (Zagreb), treća Lina Stock (Opatija), a četvrta Gloria Kukuljan (Plav, Krk).

U ukupnom poretku laser radiala godinu je na trećem mjestu završio Fran Peručić (Zagreb). Prva tri mjesta osvojile su i naše juniorke u ženskoj konkurenciji Lasera 4.7, Antea Kordić (Split), Matea Senkić (Uskok, Zadar) i Kjara Divjakinja (Opatija).

U ukupnom poretku Lasera 4.7 drugi je Ivan Perović (Galeb, Kostrena), a treći Toni Banovac (Opatija). Od toga hrvatskog dvojca bolji je bio samo Talijan Giovanni Coccoluto. Sljedeće godine Europa Cup širi se na 13 regata. Ciklus počinje potkraj ožujka u švicarskom Luganu, a završava ponovo s Hvarom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije