Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKE REAKCIJE

Talijani napali Srbina: Bio je prijatelj s Arkanom, a branio je 'koljača iz Srebrenice'

Siniša Mihajlović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
31.10.2017.
u 12:28

"Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda ima dolazi zbog toga što se nije htio zamjeriti navijačima bivšeg kluba Lazija."

Ne znam tko je Anne Frank. Ne čitam novine - rekao je nedavno trener Torina Siniša Mihajlović što je izazvalo buru u talijanskoj javnosti.

Zbog te izjave napao ga je i poznati novinar Gigi Riva koji je u Repubblici ustvrdio da je Mihajlović u školu išao u bivšoj Jugoslaviji te da je morao čitati dnevnik židovske djevojčice.

Siniša Mihajlović
1/8

U članku navodi da se u bivšoj državi puno govorilo o nacističkim zločinima tijekom Drugog svjetskog rata, zločinima ustaša u Jasenovcu, Titu, bombardiranju Beograda 1941...

Riva na kraju podsjeća na detalje iz Mihajlovićeve prošlosti te napominje da je bio prijatelj s Arkanom.

"Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda ima dolazi zbog toga što se nije htio zamjeriti navijačima bivšeg kluba (Lazija op.a.), pripadnicima Curve nord poznatima po širenju fašizma. Istih onih koji su pružili podršku "tigru Arkanu", čovjeku poznatom po etničkom čišćenju, ali i nekadašnjem velikom Mihajlovićevom prijatelju. On je za Ratka Mladića, "Koljača iz Srebrenice", rekao da je domoljub koji se bori za svoj narod. A tu je i sukob s Patrickom Vierom kojega je vrijeđao na rasnoj osnovi", stoji u tekstu.

Inače, ova je priča krenula nakon što navijači Lazija po tko zna koji put zgrozili nogometnu javnost te južnu tribinu rimskog stadiona oblijepili fotografijama Anne Frank odjevene u dres gradskog rivala – Rome.  Uz to, izvjesili su i brojne poruke antisemitskog sadržaja.

Zbog toga su čelnici talijanskog nogometa odlučili da će utakmice koje su se igrale pretprošlo kolo početi minutom šutnje i čitanjem ulomaka iz dnevnika Anne Frank.

Komentara 32

SN
Samo naprijed
14:38 31.10.2017.

Ovaj sidhara je jedno velikosr.... g...., nažalost takvih je previše u Hrvatskoj.

Avatar Koncentriran
Koncentriran
14:28 31.10.2017.

Od svih turaka srbi su najgori.....

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:28 31.10.2017.

Pa u srbijićici je deklarirani i navodno rehabilitirani četnik glavom i bez brade predsjednik srbijičice pa o čemu onda pričamo??? Pogledajte yotube govor 95 odmah nakoon Šešeljevog govora Vuki govori o granicama velike srbijićice Virovitica-Karlovac-Karlobag!! 20 godina kasnije je piitomo janje i demokrat AHAA O DAAA!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije