Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AS MONACO

Šimić: Savjetima pomažem mlađim igračima

11.12.2008.
u 12:44

Dario Šimić u razgovoru je za službenu internetsku stranicu AS Monaca izrazio zadovoljstvo svojim igrama i kvalitetom Le Championnata.

Rekorder po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, čije je boje branio sto puta prije umirovljenja, kaže da se njegove igre u Monacu uvelike razlikuju od onih u talijanskom nogometnom prvenstvu gdje je nastupao od 1998. do 2008. godine, braneći boje dva najjača kluba iz grada mode - Intera i Milana.

- Razlika u mojoj igri danas i onoj iz Milana jest u tome što sam tada bio mlad igrač. Danas sam ja taj koji savjetima pomaže mlađima od sebe.

Prilagodba na francuski nogomet nije dugo trajala, Šimić je član prve jedanaestorice u klubu koji nakon 17. kola zauzima deseto mjesto u prvenstvu.

- Prva francuska liga je izuzetno jaka i nepredvidiva, svak može pobijediti svakoga, a to me zadovoljava. Mnogo je mladih igrača koji igraju na visokom nivou, prvenstvo je toliko jako da se u svaku utakmicu mora ući u potpunosti spreman. Svakodnevno se moramo unaprjeđivati, gledati prema naprijed, nikada se ne osvrtati, već na svakom sljedećem treningu i na svakoj sljedećoj utakmici biti bolji.

Sredina ljestvice nije krajnji domet kluba, nada se Šimić, naviknut na velike rezultate u karijeri.

- Želimo li nešto osvojiti čeka nas naporan rad. Pred nama su još dvije utakmice (do zimske stanke, op. a.), igramo protiv Valencienessa i Boredauxa, nakon čega očekujem da ćemo biti bogatiji za barem četiri boda.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Kranjčar, dodaje da će, kada se Šimić jednog dana ostavi nogometa, iza njega ostati velika praznina:

- Dario će ostaviti veliki trag u povijesti nogometa i Monaca. Kao igrač i kao čovjek.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije