Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Vrsaljko asistirao Torresu u pobjedi Atletica protiv Alaves

Atletico - Alaves
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.12.2017.
u 23:01

Drugu pobjedu u nizu ostvarila je Borussia Dortmund pod vodstvom novog trenera Petera Stögera svladavši u subotu pred svojim navijačima Hoffenheim s 2-1

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa španjolskog nogometnog prvenstva madridski Atletico je s minimalnih 1-0 (0-0) pobijedio Alaves, a pobjednički pogodak postigao je Fernando Torres u 74. minuti na ubačaj hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.

Vrsaljko je bio u početnoj postavi Atletica i odigrao na vrlo visokoj razini svih 90 minuta. No, potez koji će pamtiti je prodor i oštar ubačaj na pet metara u 74. minuti, kad je njegovu akciju pratio Fernando Torres i pravovremenim uklizavanjem ugurao loptu u mrežu.

Atletico - Alaves
1/14

Ovom pobjedom Atletico je privremeno zasjeo na drugo mjesto, jer je u subotu Valencia poražena s 2-1 na gostovanju kod Eibara.

Barcelona je u vodstvu s 39 bodova, tri više i utakmicom manje od drugoplasiranog Atletica. Treća je Valencia s 34 boda, a četvrti Real Madrid s 31. Alaves je s 12 bodova na 18. mjestu, ispred Malage s 11 i Las Palmasa s 10 bodova.

Drugu pobjedu u nizu ostvarila je Borussia Dortmund pod vodstvom novog trenera Petera Stögera svladavši u subotu pred svojim navijačima Hoffenheim s 2-1 (0-1) u utakmici 17. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Gosti su pogotkom Utha (14) vodili sve do 63. minute, kad je Aubameyang iskoristio kazneni udarac. Hoffenheim je imao barem bod u rukama do 89. minute, a tada je odličnu akciju Borussije završio američki Hrvat Christian Pulisic i svojim drugim ovosezonskim pogotkom donio pobjedu momčadi iz Dortmunda koja se s 28 bodova privremeno probila na treće mjesto, iza Bayerna (41) i Schalkea (30).

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić nije bio u početnoj postavi Hoffenheima, a u igru je ušao u 63. minuti. Hoffenheim je ovim porazom pao na sedmo mjesto s 26 bodova.

U posljednjoj subotnjoj utakmici 17. kola talijanskog prvenstva nogometaši Rome su na Olimpicu ugostili Cagliari i pobijedili s minimalnih 1-0, a pobjednički pogodak postigao je Fazio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon pogreške gostujućeg vratara Cragna koji je do te intervencije bio najbolji igrač na terenu.

Rimljani su dominirali i propustili brojne prilike, a najbolju je u 53. minuti propustio Argentinac Diego Perotti, kojemu je Alessio Cragno obranio kazneni udarac. Međutim, u 94. minuti je pogriješio kod istrčavanja, loše boksao loptu, ravno u Fazija koji je bez poteškoća gurnuo loptu u nebranjenu mrežu.

U dvije poslijepodnevne utakmice Napoli je s uvjerljivih 3-1 slavio na gostovanju u Torinu i tako izbio na vrh ljestvice Serie A iskoristivši kiks Intera koji je na svom terenu poražen od Udinesea s 1-3.

Nogometaši Paris Saint-Germaina ostvarili su 15. ovosezonsku pobjedu u francuskom prvenstvu svladavši na gostovanju Rennes s 4-1 (2-0) u dva pogotka i dvije asistencije Neymara te jedan gol uz dvije asistencije Kyliana Mbappea.

Neymar je načeo Rennes već u 4. minuti na asistenciju Mbappea. Brazilac je francuskom reprezentativcu uzvratio 13 minuta poslije gotovo identičnim dodavanjem. Domaćin je u 53. minuti smanjio zaostatak, a onda su Parižani u samo dvije minute odlučili pobjednika. Neymar je prvo u 75. minuti poslužio Cavanija koji je prebacio domaćeg vratara za 3-1, a minutu poslije Brazilac je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 4-1.

Za iznenađenje 18. kola pobrinuo se posljednjeplasirani Metz koji je s 3-1 slavio na gostovanju u Montpellieru. Metz je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede, obje na gostujućem terenu.

Nakon nepotpunog 18. kola PSG je vodeći s 47 bodova, devet više od drugoplasiranog Monaca. Treći je Lyon s 35 bodova, koliko ima i četvrti Marseille, koji će u nedjelju gostovati baš kod Lyona. Na začelju su Angers sa 15 i Metz sa samo osam bodova.

Atletico - Alaves
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije