Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNIČKO KLIZANJE

Shen i Zhao napokon zlatni!

Xue Hongb
AFP
16.02.2010.
u 08:56

Kineski sportski par, 31-godišnja Shen Xue i njezin pet godina stariji partner i suprug Zhao Hongbo, osvojili su zlatnu medalju u umjetničkom klizanju u konkurenciji sportskih parova na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Shen Xue i Zhao Hongbo ispisali su u Vancouveru jednu od ljepših olimpijskih priča. Riječ je o paru koji zajedno kliže već 18 godina, a u karijeri im je dosad nedostajalo jedino olimpijsko zlato. Bili su brončani na Igrama 2002. u Salt Lake Cityju i u Torinu prije četiri godine.

Nakon što su 2007. godine u Tokiju osvojili svoj treći naslov svjetskih prvaka, objavili su zaruke, a nedugo potom se i vjenčali. Isto tako, objavili su kraj svojih karijera, te uživali u bračnom životu nastupajući tek na revijama. Međutim, nešto im je nedostajalo, olimpijsko zlato, te su se ove sezone vratili nastupima i dominirali na svim natjecanjima.

Bili su vodeći nakon kratkog programa, a iako njihov nastup u slobodnom programu možda i nije bio najbolji u njihovim karijerama, bio je dovoljan za zlato, a to je jedino bilo bitno. Nakon što je službena spikerica objavila da su osvojili zlatnu medalju, nisu mogli zatomiti osjećaje i emocije.

Sa 216.57 bodova imali su više od tri boda prednosti pred sunarodnjacima Pang Qing i Tong Jianom. Broncu su osvojili njemački predstavnici, Aliona Savchenko, rođena i Kijevu i njezin partner Robin Szolkowy.

Ovo je prvi put od 1960. godine da na najvišem pobjedničkom postolju u ovoj disciplini nije jedan par iz bivšeg Sovjetskog Saveza, odnosno iz Rusije. Štoviše, Rusi ovoga puta nisu osvojili medalju bilo kakvog sjaja.

ZOI, umjetničko klizanje, sportski parovi, rezultati:

1.Shen / Zhao (Kin) 216.57

2. Pang / Tong (Kin) 213.31

3. Savchenko / Szolkowy (Nje) 210.60

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije