Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI REZULTATI

Šef Ferrarijevog tima Domenicali dao otkaz!

Stefano Domenicali
Reuters
Autori: Marko Pavić, GP1
14.04.2014.
u 13:56

- Postoje trenuci kada je potrebno imati hrabrosti i donijeti teške odluke. Kao šef, preuzimam odgovornost za trenutnu situaciju. Vrijeme je za velike promjene. Nadam se da će se Ferrari vratiti na mjesto koje zaslužuje - rekao je Domenicali

Stefano Domenicali je dao otkaz na mjesto vođe momčadi Ferrarija u formuli 1. Ferrari mu je zahvalio na predanosti tijekom 23 zajedničke godine i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

Nakon razočaravajućeg starta u sezonu, bez postolja u prve tri utrke, sa samo 33 boda i s petim mjestom u poretku konstruktora, krivica za loše rezultate Ferrarija pala je na Domenicalijeva ramena. Njegova ostavka stupa na snagu odmah, a novi vođa momčadi je Marco Mattiacci, direktor tvrtke Ferrari North America.

- Postoje trenuci kada je potrebno imati hrabrosti i donijeti teške odluke. Kao šef, preuzimam odgovornost za trenutnu situaciju. Vrijeme je za velike promjene. Nadam se da će se Ferrari vratiti na mjesto koje zaslužuje - rekao je Domenicali, dok je predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo dodao:

- Domenicalija sam više od 23 godine gledao kako se raste i razvija. Mislim da je ovom odlukom pokazao veliku odgovornost jer je interes Ferrarija stavio na prvo mjesto. Želim mu sve najbolje.

Domenicali je mjesto vođe Ferrarija preuzeo 2008. te je iste sezone momčad uzela konstruktorski naslov, dok je Felipe Massa izgubio vozački u zadnjem krugu zadnje utrke. No, otada se momčad muči, a dva puta, 2010. i 2012., im je vozački naslov izmaknuo u zadnjoj utrci.

Dolaskom novih pravila Ferrari je imao priliku vratiti se na vrh, a za tvorničke momčadi se očekivalo da će biti u prednosti zbog povećane važnosti motora. No, momčadi pogonjene Mercedesovim motorima dominirale su prvim utrkama, a Ferrari se usred muka s pogonskom jedinicom našao u zaostatku.

Težina situacije bila je vidljiva u Bahreinu, gdje su se i Alonso i Raikkonen borili za sitne bodove, a na pravcu se nisu mogli braniti od momčadi pogonjenih Mercedesom.

Luca di Montezemolo je došao na utrku u Bahreinu, no kad su muke Alonsa i Raikkonena postale očite, otišao je prije cilja.

>> Vettel 'poludio': Prava je šteta što to više nemamo, tiše je nego u nekom kafiću

>> Više pročitajte na www.gp1.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije