Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ITALIJE

Sedam nogometaša Kostarike završilo na doping testiranju

Kostarika - Italija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.06.2014.
u 13:42

Uobičajeno je pravilo da po dvojica igrača iz svake reprezentacije nakon utakmice budu podvrgnuta testiranju, pa je neobično što su nakon neočekivane pobjede čak sedmorica Kostarikanaca pozvana na dopinško testiranje.

Nakon jučerašnje utakmice, u kojoj je Kostarika pobijedila Italiju i neočekivano osigurala prolaz u sljedeći krug, talijanski mediji pišu kako su čak sedmorica reprezentativaca Kostarike pozvana na doping-kontrolu.

Uobičajeno je pravilo da po dvojica igrača iz svake reprezentacije nakon utakmice budu podvrgnuta testiranju, pa je neobično što su nakon neočekivane pobjede čak sedmorica Kostarikanaca pozvana na dopinško testiranje.

Vratar Kostarike Navas ovaj postupak Fife vidi i ako 'nedostatak poštovanja prema njemu i njegovim suigračima'.

- Ljudi još uvijek ne vjeruju da smo pobijedili Urugvaj i Italiju. Hvala Bogu pa smo mi opušteni, savjest nam je čista, što se nas tiče mogu testirati cijelu momčad - rekao je Navas, a prenose strani mediji.

Kapetan Kostarikanaca Ruiz je dodao: 

- Dugo smo trenirali za ovo prvenstvo i nemamo što skrivati. Oni su naredili testiranje, mi nemamo problema s tim ali smatramo da je sedam igrača ipak previše - smatra Ruiz.

Fifa je ubrzo nakon medijskih napisa pružila svoje objašnjenje.

- Dvojica kostarikanskih igrača su testirana prema uobičajenoj proceduri. Preostala petorica su podvrgnuta kontroli jer nisu obavili doping-test prije natjecanja koji je bio obvezan - priopćila je Fifa koja se, nakon što je testirala više od 90% svih igrača koji su u Brazilu, pohvalila kako na Svjetskom prvenstvu nema dopingiranih nogometaša.

>>Kostarika pobijedila Italiju i izbacila Englesku sa Svjetskog prvenstva!
>>FIFA: Nitko na Svjetskom prvenstvu nije dopingiran

Komentara 3

ST
strsljen2013
14:56 21.06.2014.

A koliko je Talijanskih završilo na testiranju nakon npr: engleske. Koliko je sudaca završilo na oftamološkom pregledu prije odabira za Brazil i da li je neka porezna institucija ikada pregledavala FIFA-ine knjige? Respect?

SS
sokac sa drave
17:53 21.06.2014.

Nisu bili planirani od mafijasa iz FIFE da prodju skupinu i sada im se mora nesto napakovati,poslati ih kuci da bih Italija mogla sigurno dalje.Nama opet sudi neki iz nogometno egzgoticne zemlje sto nam nagovjestava da ni mi nismo predvidjeni da prodjemo grupu.Sada nas treba izbaciti jer ima onih koji nas se boje.Nizozemci,Njemacki trener kaze samo ne protiv Hrvatske.

NL
nenad.levar
15:04 21.06.2014.

to ej na drogama,zato onako trce ko manijaci po onom suncu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije