Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI U FERRARI

Sebastian Vettel nakon 15 godina napustio Red Bull!

'Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel (C) of Germany celebrates winning the Indian F1 Grand Prix at the Buddh International Circuit in Greater Noida, on the outskirts of New Delhi, October 27,
04.10.2014.
u 10:00

- Bilo je teško donijeti ovu odluku, ali odlučio sam napraviti idući korak u svojoj karijeri - rekao je Vettel.

Sebastian Vettel se odlučio za ono o čemu se nagađalo posljednjih tjedana - napušta momčad Red Bulla! Konačna je to odluka četverostrukog prvaka, a karijeru će, prema svemu sudeći, nastaviti u Ferrariju. Talijanska ekipa tako će dobiti još jednog genijalnog Nijemca, koji bi mogao srušiti rekord od sedam naslova prvaka onog prvog - Michaela Schumachera.

Nije to ugodna pozicija za Red Bull, proveo je Nijemac u njihovom F1 bolidu pet godina i osvojio četiri naslova, s time da je najmlađi prvak u povijesti. Uz to je u momčadi već punih 15 godina, što govori dovoljno samo za sebe. Jasno je da koja god momčad da ga se domogne imat će veliku prednost.

- Nakon svih ovih uspješnih i zadovoljavajućih godina s Red Bullom, odlučio sam na kraju ove godine napustiti momčad. To je naravno veliki korak i teško je donijeti takvu odluku. Četiri osvojena svjetska prvenstva s Red Bullom i mnoge ostale divne uspomene su vezale Red Bull i mene u neku vrstu obitelji. Ta vremena nam nitko ne može uzeti. Međutim, odlučio sam napraviti idući korak u svojoj karijeri - rekao je Vettel i krenuo sa zahvalama svima u momčadi:

- Puno hvala Dietrichu Mateschitzu, dr. Helmutu Marku, Christianu Horneru, cijeloj obitelji Red Bulla, Infiniti Red Bull Racingu i Scuderiji Toro Rosso. Želim zahvaliti svima u Red Bullu što su vjerovali u mene te za povjerenje i podršku zadnjih godina. Što se tiče mojih budućih planova, vrlo brzo će biti novih objava.

Bez ikakvih krivih riječi i tenzija na ovu se vijest oglasio i sam Red Bull te poželio 27-godišnjaku sreću u nastavku karijere.

- Sebastian nam je rekao kako na kraju ove sezone namjerava otići iz Infiniti Red Bull Racinga. Želimo mu se toplo zahvaliti za nevjerojatnu ulogu koju je posljednjih šest godina igrao u Red Bullu. Otkad je došao u momčad 2009., s nama je osvojio 38 pobjeda, 44 najbolje startne pozicije i osam svjetskih prvenstava – četiri vozačka i četiri konstruktorska. Ako se uključi i njegov uspjeh s Red Bullovom drugom momčadi, Toro Rossom, radi se o 39 pobjeda i 45 najboljih startnih pozicija. Želimo mu sve najbolje u idućem dijelu karijere, ali i s uzbuđenjem gledamo prema budućnosti, budući da se oslobodilo mjesto za novu generaciju Red Bullovih trkača. Naš juniorski program stvorio je nekoliko dokazanih talenata, što uključuje Sebastiana Vettela i Daniela Ricciarda, koji je u bolidu RB10 bio izvrstan i u svojoj prvoj sezoni u momčadi je postao trostruki pobjednik utrke Formule 1. S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će se Danielu u momčadi za sezonu 2015. pridružiti još jedna nadolazeća zvijezda iz juniorskog programa, Daniil Kvjat - izjavili su iz momčadi Red Bulla.

A da će karijeru nastaviti u Ferrariju, obznanio je šef Red Bulla Christian Horner, koji nije zvučao baš previše mirno i bez negativnih emocija.

- Sve nas je iznenadio jer je vijest priopćio uoči priprema za utrku, a to nikad nije dobro vrijeme za šokove. Očito mu je Ferrari ponudio nešto što nije mogao odbiti.

>> Sebastian Vettel za lošije rezultate u ovoj sezoni okrivio bolid

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
11:25 04.10.2014.

nije istina da se 100% zna kuda ide... nagađa se između Ferrarija i McLarena, a sam Vettel je rekao da će uskoro objaviti kuda ide... čak postoji mogućnost u samom raspletu da ostane bez vozačkog mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije