Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Trener Schalke objasnio čudo protiv Borussije

Borussia - Schalke
Foto: Reuters
1/8
26.11.2017.
u 14:14

- Nisam vjerovao da ćemo uspjeti napraviti takav preokret i doći do 4:4. To je nevjerojatno. Igrači su pokazali karakter i ponosan sam na njih - kazao je trener Schalkea.

Teško je analizirati ovako ludu utakmicu, ali može se reći da smo se vratili iz pakla, izjavio je trener Schalkea Domenico Tedesco poslije ruhrskog derbija u kojem je Borussia Dortmund u subotu na svom stadionu nakon 25 minuta vodila 4:0 da bi na kraju završilo 4:4.

Za momčad iz Dortmunda odlično je krenulo i već u 12. minuti Aubameyang pogađa mrežu Schalkea. Šest minuta kasnije već je bilo 2:0 za Borussiju nakon autogola Stamboulija. Vrlo brzo pala su još dva gola, Mario Gotze zabija u 20. minuti, a Raphael Guerreiro u 25. za vodstvo 4:0.

Borussia - Schalke
1/12

- Borussia nas je pregazila u prvom poluvremenu, svaki njihov udarac prema golu završio je u našoj mreži. Kada nakon 25 minuta gubite 0:4 na Westfalenu pred 80.000 navijača, to je pakao. Na poluvremenu sam rekao igračima da bi bilo dobro da dobijemo drugih 45 minuta, ali nisam vjerovao da ćemo uspjeti napraviti takav preokret i doći do 4:4. To je nevjerojatno. Igrači su pokazali karakter i ponosan sam na njih - kazao je trener Schalkea.

U drugom poluvremenu Schalke je pružio veličanstvenu partiju. Burgstaller u 61. i Amine Harit u 65. minuti uspijevaju smanjiti vodstvo Borussije, a potom žuto-crni ostaju s igračem manje jer je Aubameyang u 72. minuti dobio crveni karton.

- Ovo je nevjerojatno, nitko nije očekivao ovakav preokret. Ovaj derbi ući će u povijest - rekao je branič Schalkea Amine Harit.

Treći pogodak za Schalke postigao je Caligiuri u 86. minuti i samo je bilo pitanje kad će Borussia potonuti. To se i dogodilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon kornera stoper Naldo je glavom pogodio za konačnih 4-4.

- U drugom poluvremenu stvorili smo puno šansi, igrali smo fantastično. Meni je 35 godina i nikad u karijeri nisam doživio nešto slično ovome - istaknuo je Naldo.

Borussia je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvarila 30. rujna protiv Augsburga (2:1). Nakon toga su uslijedila četiri poraza te dva remija, a trener Peter Bosz je pod velikim pritiskom.

- Teško je analizirati ovakvu utakmicu. Ne smije vam se dogoditi da prokockate vodstvo 4:0. U drugom poluvremenu lako smo gubili lopte, primali smo jeftine golove, kao da smo prestali igrati. Sada je na meni da podignem samopouzdanje igrača. Ja sam borac. Bio sam takav kao igrač i sada kao trener, nikad se ne predajem - kazao je trener Borussije Dortmund.

Veznjak Borussije Nuri Sahin ističe da trener Bosz ima podršku igrača: 

- U prvom poluvremenu smo razbili Schalke i da smo dobili utakmicu svi bi pričali o tome kako je trener skrojio genijalnu taktiku. Nažalost, nije završilo kako smo očekivali i potpuno razumijem navijače koji su nam zviždali nakon utakmice. Bit će puno kritika, ali želim naglasiti da trener ima našu podršku.

Preokret koji je ostvario Schalke može se mjeriti sa dvije utakmice Bundeslige koje su odigrane sedamdesetih godina. Tako je 18. rujna 1976. Bochum na domaćem terenu protiv Bayerna vodio 4:0 nakon 53 minute da bi na kraju Bayern pobijedio sa 6-5.

Bayern je bio sudionik još jednog nevjerojatnog preokreta, i to 20. listopada 1973. godine. Tada je Bayern u gostima kod Kaiserslauterna vodio 3:0 nakon 36 minuta, a na kraju je Kaiserslautern slavio sa 7:4.

Komentara 2

TI
tihomir64
15:00 26.11.2017.

mamic je kriv ha ha

Avatar jumanji
jumanji
15:43 26.11.2017.

samo ne sređena momčad može propustiti takav rezultat prvog poluvremenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije