Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Hrgović

Sauerland: Ovaj dečko može uništiti sve na putu do vrha

Filip Hrgović
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
06.10.2017.
u 12:00

Nakon dominacije braće Kličko, teška je kategorija ponovo oživjela, a ovo je momak koji može uništiti sve na putu prema vrhu. Oduševljeni smo, uzbuđeni i jedva čekamo da “zabava” počne

Još od najboljih dana Željka Mavrovića nije u Zagrebu bilo takve boksačke konferencije za novinare kakva je održana u čast petogodišnjeg ugovora između Filipa Hrgovića i promotorske kuće Sauerland Promotions.

Osim promotora Kallea Sauerlanda, u Zagreb su stigli i izvršni direktor njemačke ProSieben televizije Željko Karajica te Filipov francuski menadžer Karim Bouzidi. Prvi je riječ dobio čovjek koji će organizirati priredbe na kojima će hrvatski teškaš nastupati:

– Moj bi komentar bio: Napokon ga imamo. Filipa smo htjeli i prije, još otkako smo ga prije sedam godina upoznali. Otad ga pratimo, a “krivac” je za to moj otac Wilfried, kojem je danas 77 godina i koji ima oko za boksačke talente, pa je ovo momak koji nas je izludio dok smo ga dočekali – kazao je Kalle Sauerland i dodao:

– Nakon dominacije braće Kličko, teška je kategorija ponovo oživjela, a ovo je momak koji može uništiti sve na putu prema vrhu. Oduševljeni smo, uzbuđeni i jedva čekamo da “zabava” počne.

Do kraja veljače pet mečeva

Spomenuo je Sauerland da će drugu borbu Hrgović imati već potkraj ovog mjeseca, 27. listopada, i to u Schwerinu.

Filip Hrgović
1/9

– Bez obzira na to što je iza njega samo šest borbi, ali i šest pobjeda, drugi će protivnik biti opasniji nego prvi koji je nastupio u 55 profesionalnih borbi. Čeh Pavel Sour ima oko dva metra i 115 kilograma pa je dovoljno spomenuti samo te gabarite da ga ne podcijenim. A pripremat ću se kao da se pripremam za borbu za svjetski naslov.

A ta borba bi se, po procjeni njegova promotora, mogla dogoditi čak i unutar tri godine.

– Možete očekivati da će Filip u prvim mjesecima biti prilično aktivan i da bi već do kraja veljače mogao imati 4-5 profesionalnih borbi. Postupno ćemo ići prema vrhu, graditi njegovu karijeru i njega kao brend. Vrijeme braće Kličko je završeno, a bilo je to razdoblje kada su američke televizije izgubile interes jer je to bio samo ekskluzivni njemački sport s njemačkim celebrityjima u prvom redu. Činjenica jest da njemačko tržište traži novog velikog teškaša, no dobro je za nas što je HBO ponovo u boksu, što se diglo PPV tržište u Velikoj Britaniji...

A time će se, produkcijski, pozabaviti televizijska kuća ProSieben čiji je izvršni direktor Željko Karajica, Hrvat čiji su roditelji iz BiH:

– Kazali smo Filipu da od njega moramo napraviti brend ne samo u Njemačkoj nego i u Europi. Da biste nekoga plasirali u svijet, treba vam jaka televizija, da imate njegove mečeve u udarnom televizijskom terminu. Puno je boraca koji su u profesionalnu karijeru krenuli s istim ambicijama, ali bi putem nestali jer nisu imali pravu pratnju. Cilj nam je da Hrgovića što više na djelu vidi i hrvatska publika pa ćemo jednom ili dvaput godišnje organizirati priredbe u Hrvatskoj. Da bi jednog dana bio uz bok Mati Parlovu, mora što više biti prisutan i u Hrvatskoj.

Hoće li i u Hrgovićevu slučaju biti primijenjena ista receptura kao i kod braće Kličko koji su brendirani najprije na njemačkom tržištu.

– Nitko ne može napraviti brend ako nedostaje uspjeh, on je osnovica svega. Tada počinje širenje tih dobrih vijesti, a danas se to više ne čini samo s pomoću televizije nego i preko društvenih mreža. S obzirom na to da će se njegovi mečevi prikazivati i na drugom kraju svijeta, za godinu dana želimo dogurati do te razine da Filip Hrgović više ne bude nepoznat, da ga znaju i u Njemačkoj i u Europi, a možda i u cijelom svijetu – objasnio je Karajica.

Nemalu ulogu u svemu tome igrat će i Filipov francuski menadžer Karim Bouzidi, zadužen da Filip ima sve što mu je potrebno da neometano trenira, a čini se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Hvala gradonačelniku što se realizirao trening-centar u kojem ću se pripremati za svoje borbe. Bit će u Sesvetama, u Novom Jelkovcu, blizu mene. To je siromašni dio grada jer, da sam iz centra, sigurno ne bih boksao već bih studirao pravo ili takvo što... –kazao je Hrgović, kojeg su došli podržati i kolege sportaši Andrea Ivančević i Valent Sinković.

Tata ga odgovarao od boksa

S Andrejom dijeli kondicijskog trenera Igora Čordaša, a Valent mu je vjenčani kum i zacijelo jedan od najvećih navijača nakon onih unutar obitelji. A taj dio logistike jučer su predstavljali Hrgovićev otac Pero i stariji brat Ivan.

– Kada bih Filipa nagovarao da se okani boksa i primi nekog drugog sporta, on bi mi spomenuo jednu našu firmu i priupitao me je li opasno raditi 40 godina u takvoj firmi za 2500 kuna, pa bih ja ostao bez teksta – kazao je tata Pero objasnivši zašto članova obitelji nema na mečevima.

– Samo smo jednom gledali njegovu borbu u inozemstvu, i to u Milanu jer je to relativno blizu. Velik je to izdatak i jednostavno nemamo mogućnosti za to, a i bolje je jer se Filip tako ne mora brinuti o nama. Mi smo stalno s njim, bili uz ring ili ne.

Komentara 1

Avatar javorko
javorko
12:40 06.10.2017.

bandic mu je dao..sta je bandicevo nesto..nisam znao da neki mogu imati nesto a da to nisu kupili ili nasjedili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije