Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan početak

Hrgović: Nikome sa mnom u ringu neće biti lijepo, ovo je poruka svima!

Vladimir Kličko i Filip Hrgović
Foto: arhiva
1/8
01.10.2017.
u 08:35

- Ovako sam poslao poruku svima. Uostalom, svjetski prvak Joshua je Zumbana imao u svojoj 12. profesionalnoj borbi, a pobijedio ga je prekidom u drugoj rundi.

Na vrlo uvjerljiv način započeo je najbolji hrvatski boksač svoju profesionalnu karijeru. Na priredbi u letonskom glavnom gradu Rigi, Filip Hrgović onesposobio je svog brazilskog suparnika za samo 100 sekundi, pobijedivši tehničkim nokautom (TKO). A riječ je o suparniku koji je stariji 11 godina i za sobom je imao 55 borbi odnosno 39 pobjeda.

Tridesetšestogodišnjem Raphaelu Zumbanu nadimak je “Love”, no hrvatski teškaš mu nije iskazao niti najmanju ljubav. Štoviše, satrao ga je čim je prije mogao.

- Negdje u podsvijesti sam želio da ovo traje par rundi da osjetim ring u kojem me nije bilo više od godinu dana. No, kada sam u ring ušao, na tu sam želju zaboravio i htio sam mu otkinuti glavu, valjda od te silne napetosti i želje da ponovo boksam.

Sa 101 kg lagan k’o pero

I bolje je da je učinio tako jer svaki borac se ipak najbolje “brendira” što bržim završecima.

Vladimir Kličko i Filip Hrgović
1/9

- Ovako sam poslao poruku svima. Uostalom, svjetski prvak Joshua je Zumbana imao u svojoj 12. profesionalnoj borbi, a pobijedio ga je prekidom u drugoj rundi. Ja sam se s njim borio u svojoj prvoj profesionalnoj borbi i pobijedio u prvoj rundi.

Poruka je to i svim njegovim nadolazećim protivnicima.

- Bit će ovo dugo i teško putovanja, no ja znam da mogu puno. I znam da nikome sa mnom neće biti lako, ma koliko on bio dobar. Ne mogu reći da ću svakoga dobiti, no nikome neće biti lijepo sa mnom u ringu. Nikome.

Ugodno nasuprot Hrge nije bilo ni brazilskom teškašu.

 

- Čim je Brazilac ispružio lijevu ruku, ja sam ga kontrirao i vidio da je uzdrman i da to mogu brzo završiti. S obzirom da dugo nisam boksao, stvarno sam se dobro osjećao. No, očito je da mi je onih 30 poluprofesionalnih mečeva u Svjetskoj ligi dosta značilo. Osim toga, zajedno sa svojim trenerom Yousefom Hasanom i kondicijskim trenerom Igorom Čordašem jako sam se dobro spremio. Na vagi sam imao 101,3 kg što dugo nisam imao. Recimo, na Olimpijskim igrama sam imao 105, 106 kg pa mogu reći da dugo ovako spreman nisam bio. Osjećao sam se laganim k’o pero. I s ograničenim sredstvima koje sam imao, organizirali smo pripreme na zavidnoj razini. S tim smo moj tim i ja poslali poruku da nas nitko ne može zaustaviti i da istina na kraju uvijek pobijedi.

Tri borbe u Hrvatskoj

A to kako je Hrgović pobijedio u svom premijernom nastupu jako se svidjelo Kalleu Sauerlandu, šefu Sauerland Promotionsa.

- Kalle je bio zadovoljan, a još zadovoljniji njegov otac Wilfred koji se službeno povukao iz posla, ali se i dalje sve njega pita. On mene želi već godinama, a ja sam se s njim prvi put sastao još kada sam imao 18 godina. Ako sve bude kako treba, ako budem zdrav, vjerujem da će se njihova investicija isplatiti.

Uskoro bi trebalo doći i do službene objave te suradnje.

- Na tome se upravo radi u suradnji sa njihovim medijskim partnerom komercijalnom televizijom ProSieben na čelu kojeg je jedan Hrvat i koji je za cijelu priču jako zagrijan. Štoviše, on čak želi da minimalno tri borbe budu u Hrvatskoj pa tako i ona krajem godine u Zagrebu - ističe Filip.

Komentara 9

KT
Kolo_Tg
09:11 01.10.2017.

Dajte mu u ring nekog deliju iz pašaluka.

SX
sudbina x
08:56 01.10.2017.

Filip je izvrstan boksač ali malo previše trom i s premalo žestine...Samo ako poradi na tome imat će sjajnu profesionalnu karijeru....

DU
Deleted user
11:11 01.10.2017.

sviđa mi se ono " satrao ga "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije