Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šaka sa Srednjaka

Mavrović nahvalio Hrgovića i otkrio u čemu je pogriješio u borbi s Lewisom!

Željko Mavrović i Filip Hrgović
02.10.2017.
u 08:38

– Filip bi se za europski naslov mogao boriti već za godinu do godinu i pol. Za nas, koji dolazimo iz manjih zemalja, to nije loš put, a ja bih rekao i da je sigurniji.

Filip Hrgović, hrvatski teškaš, natjerao je suca u ringu da prekine borbu (TKO) nakon što je razoružao Brazilca Zumbana. Kako je njemu sve to izgledalo, pitali smo bivšeg europskog prvaka Željka Mavrovića. A on je tijekom cijele svoje profesionalne karijere surađivao sa Sauerland Promotionsom, promotorskom kućom koja će voditi i Hrgovića.

Filip ima veliki potencijal

– Imao sam prilike vidjeti Filipa na djelu i ovog ljeta na dva sparinga koja je imao s jednim ozbiljnim srpskim profesionalcem i već tada bilo mi je drago konstatirati da je u zavidnoj boksačkoj formi. Ovo u subotu bio je samo nastavak toga, i to protiv protivnika po mjeri za prvu profesionalnu borbu. Lijepo mi je bilo vidjeti njega i njegova trenera Yousefa Hasana, djelovali su mi dostojanstveno i elegantno u tim hrvatskim crveno-bijelim bojama.

Uz ring se ovog puta pojavio i Wilfried Sauerland (77), utemeljitelj istoimene njemačke promotorske kuće koji tvrtku više ne vodi, preuzeo je to njegov sin Kalle, ali i dalje nadgleda posao.

– Wilfried je u poslu stabilan i miran biznismen. Veliki je zaljubljenik u boks koji je još krajem osamdesetih radio s Rocchigianijem, a potom devedesetih s Maskeom i Schultzom, a ja sam baš upao u njegovu najplodonosniju eru. Odgovoran je, profesionalan, čovjek na kojeg možeš računati jer, kada on nešto obeća, onda će to stvarno i biti. Danas ima podosta onih koji su uletjeli u taj posao, imaju puno novca pa se dolaze zabavljati.

Koliko je za boksača koji obećava važno imati promotora takvog tipa?

– Puno toga ovisi i o tome kakav je boksač. Nekome su važne i druge stvari, uzbuđenja oko i mimo ringa, no ja bih uvijek tražio promotora koji je u skladu s mojim stremljenjima. Imate i drugu krajnost, kao što je bio Don King uz kojeg je bila prisutna stalna neizvjesnost jer sutra već možeš imati borbu za naslov, a da već preksutra budeš na cesti.

Željko Mavrović i Filip Hrgović
1/9

Što bi Hrgoviću preporučio bivši europski prvak, treba li zanemariti juriš za europski naslov, što su neki boksači i činili, ili da i to bude dio spomenute postupnosti?

– Filip bi se za europski naslov mogao boriti već za godinu do godinu i pol. Za nas koji dolazimo iz manjih zemalja to nije loš put, a ja bih rekao i da je sigurniji. Meni je taj europski naslov dao dimenziju više i omogućio borbu za svjetski naslov. Hrgović je već sada sjajan i nitko s njim neće boksati zato što mu se hoće, jer boksati s Francuzom, Nijemcem ili Englezom znači više novca. No, možda je dobar i put preko naslova neke manje federacije koja nije WBC, WBA, IBF i WBO.

Treba mu koji kilogram više

U ovoj borbi Hrgović je imao 101 kilogram, što je 4-5 kilograma manje nego što je imao pri osvajanju olimpijske bronce u Riju.

– Filip je visok 198 centimetara i vjerujem da će mu za prave mečeve trebati koji kilogram više jer bi s njima bio opasniji. No, on mora sam osjetiti sebe, možda mu više odgovara da su mu mišići vitalniji, da ima više zraka u plućima. Ovog puta vidio sam neke serije koje nisu bile uobičajene za njega u olimpijskom boksu. Ja sam na 191 centimetar u prosjeku imao oko 101 kilogram, ali u borbu s Lennoxom Lewisom ušao sam sa 96,7 kilograma i u tome sam pogriješio.

 

Do prilike da se bori za svjetski naslov, Željko je imao 27 borbi i isto toliko pobjeda te šest uspješnih obrana naslova prvaka Europe. Može li se do toga i brže nego za pet godina, koliko je trebalo Šaci sa Srednjaka?

– Danas može, jer Hrgović je jedan od onih boraca koji ima puno poluprofesionalnih borbi u WSB-u na pet rundi pa će se lakše prilagoditi na profesionalni boks.

Komentara 5

GU
General_U
13:27 02.10.2017.

hrga ima kvalitet da bude među deset teškaša u svitu uz malo sriće to će i ostvariti,a jeb. . mi priznajemo samo prvake i to ako uvijek pobjeđuju jedan poraz i ni oni ne valjaju,...po meni biti među deset teškaša u svitu veliki je uspjeh nadam se da će fićo to ostvariti!!!!

LO
Long
10:00 02.10.2017.

Ajde Vecernji da pita Sauerland jesu li potpisali ugovor sa Hrgovicem?

LA
lakočemo
01:33 03.10.2017.

sa kilama se gubi na brzini ono što ja mislim, neznam možda grijesim ali ovi crni a i bjelci u teškoj kategoriji izgledaju ko divovi ,,,,želim mu svu sreću na svijetu a i on mi izgleda kao pametan momak,,,,SRETNO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije