Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica sezone

Šarić: Nisam se želio uvesti u crnu rupu. Trener Brown: Dario je svakim danom sve bolji

Dario Šarić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.03.2017.
u 12:32

Hrvatski reprezentativac je dodao još jedan argument svojoj kandidaturi za "Novaka sezone".

Dario Šarić je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u NBA ligu, a jedino što mu je nedostajalo, nakon što je Portlandu ubacio 28 koševa uz šut 11/16 i devet skokova, bila je pobjeda njegove Philadelphije koja je poražena u produžetku sa 108-114.  

"Osjećao sam da sam dobro počeo utakmicu. Mislio sam da bi ovo mogla biti moja večer i samo sam igrao. Pokušao sam ostati 'gladan' cijelu utakmicu, pokušao sam biti razborit, pokušao sam pokazati svoju emotivnu stranu. Nisam se želio uvesti u nekakvu rupu, nisam želio forsirati i upasti u probleme zbog toga. To mi je cijelo vrijeme bilo na pameti", rekao je 22-godišnji hrvatski reprezentativac koji je ovom utakmicom dodao još jedan argument svojoj kandidaturi za "Novaka sezone".

"On je svakim danom sve bolji i bolji. Pogađao je važne šuteve. Davali smo mu dosta prilika igrajući dosta "pick & roll" akcija namijenjenih baš za njega. On je jedan od rijetkih igrača na poziciji visokog krila s kojim to možete igrati. On je taj koji želi takve akcije. Neke su bile i izvan uobičajenih shema, ali bio je odličan", nahvalio je Šarića njegov trener Brett Brown

Sixersi su, dobrim dijelom zahvaljujući Šariću, uspjeli nadoknaditi zaostatak od 12 koševa iz prvog poluvremena i na ulasku u zadnju minutu regularnog dijela doći do vodstva 95-94 nakon što je Dario pogodio oba slobodna bacanja izborenih osobnom pogreškom Jusufa Nurkića. No, donedavni centar Denvera koji je 13. veljače stigao u Portland, odigrao je utakmicu života i na kraju se veselio pobjedi sa suigračima, do koje su Trail Blazersi stigli u produžetku, a Šarićev vršnjak Nurkić je u nju ugradio 28 koševa, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada.

"Ovo je bila jedna od najmoćnijih centarskih predstava s kojima smo bili suočeni ove sezone", priznao je trener Sixersa Brett Brown.

Uz Nurkića, Portalndu su na putu do pobjede pomogli Damian Lillard sa 24 koša i C. J. McCollum sa 23. Na drugoj strani, Dario Šarić je najbolje suradnike imao u Robertu Covingtonu, koji je ubacio 24 koša uz 13 skokova i pred kraj regularnog dijela utakmice pospremio odbijanac za produžetak, te Jahlilu Okaforu sa 16 poena i osam skokova.

"Teško je kad ovako izgubiš utakmicu, ali moramo to što prije izbaciti iz misli i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Ponovno smo svima pokazali da možemo igrati i nadam se da ćemo se jednako dobro pripremiti i za utakmice koje dolaze", rekao je Šarić nakon trećeg uzastopnog, a 41. ovosezonskog poraza njegovih Sixersa te 22. na gostovanjima.

Sixersima slijede još tri gostovanja na turneji Zapadom. U subotu i nedjelju će igrati u Staples Centeru, prvo protiv LA Clippersa, a potom protiv Lakersa, da bi u utorak gostovali na sjeveru Kalifornije, u Oaklandu kod Golden Statea.

Osim Šarića, u noći s četvrtka na petak zasjao je još jedan mladi Hrvat, 19-godišnji centar Ivica Zubac koji je sa 14 koševa u 16 minuta na parketu, dao poticaj svojim Lakersima i gurnuo ih prema prvoj pobjedi nakon osam uzastopnih poraza. Lakersi su slavili sa 122-110 na gostovanju u Phoenixu.

Zubac je 10 od svojih 14 koševa postigao u drugoj četvrtini, pri čemu je pokazao napadačku raznovrsnost, pogađajući šuteve sa distance, kao i svojim karakterističnim poluhorokom nakon "pick & roll" akcija. Lakerse je do 20. pobjede u sezoni predvodio D'Angelo Russell sa 28 koševa i tri asistencije, a Jordan Clarkson je bio drugi strijelac sa 19 poena. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Bookes sa 23 koša.

Russell Westbrook je nakon kratke stanke nastavio svoj "triple-double" ritam i bio je najzaslužniji za domaću pobjedu Oklahoma Cityja 102-92 nad San Antoniom. Za svoj 31. "triple-double" učinak u ovoj sezoni, čime se izjednačio s Wiltom Chamberlainom, Westbrook je ubacio 23 koša uz 13 skokova i 13 asistencija te potpuno kontrolirao rezultat i ritam svoje momčadi. Victor Oladipo je sa 20 koševa bio drugi strijelac pobjedničke momčadi, dok je Spurse sa 19 koševa predvodio Kawhi Leonard.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Detroit Pistonsi koji su u svom Palaceu svladali aktualne prvake iz Clevelanda sa 106-101, što je treći uzastopni poraz Cavaliersa koji su u prvoj četvrtini imali prednost od 14 koševa, da bi sredinom treće četvrtine zaostajali 10 poena. Ipak, u posljednju četvrtinu gosti su ušli sa sedam koševa prednosti, no u režiji Reggieja Jacksona, koji je 12 od svojeg 21 koša postigao u posljednem dijelu utakmice, Pistonsi su stigli do vrijedne pobjede. Uz Jacksona odličan je bio Andre Drummond sa 20 koševa, 16 skokova i četiri asistencije. Cavaliersima ni 'triple-double' učinak LeBrona Jamesa od 29 poena, 13 skokova i 10 asistencija, ni 27 koševa Kyrieja Irvinga nisu bili dovoljni za prekid negativnog niza.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
18:09 10.03.2017.

76ersi su odlična ekipa

JS
John_Smith
22:34 11.03.2017.

bravo i za Zupca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije