Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRAJU

Sarajevo: Fotografija Petrovića i Arkana je fotomontaža

Ljupko Petrović
Marko Lukunić/PIXSELL
10.04.2014.
u 16:48

- Fotografija nema u pozadini filea pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerojatnost da se radi o digitalnoj montaži - rekao je sudski vještak.

Ljupko Petrović trebao je biti nasljednik Roberta Jarnija na klupi Sarajeva, ali nakon samo jednog treninga suradnja je prekinuta. Razlog je tome zajednička slika Ljupka Petrovića sa srpskim ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom na kojoj drži pušku.

No, iz Sarajeva tvrde da je riječ o fotomontaži nakon što su konzultirali sudskog vještaka Edina Kundalića.

"Fotografija nema u pozadini filea pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerojatnost da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz bit će dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine, kazao je Edin Kundalić.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i sudjelovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati suradnju", stoji na Facebook stranici kluba.

Treba napomenuti i da Petrović tijekom konferencije za medije nije negirao autentičnost fotografije.

>> Ovo je fotografija zbog koje je Petrović morao napustiti Sarajevo!

Komentara 2

FZ
filip.zeravica.9
17:55 10.04.2014.

stara poslovica o srbima jedan pod stolom drugi za stolom isto misle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije