Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u Budimpešti

Sukno: Tjelesno su Amerikanci svjetski vrh, no stiže im loš dan

17.07.2017.
u 15:57

Hrvatska je u skupini sa SAD-om, Rusijom i Japanom, a prvu – i zapravo ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini – igramo danas u 18.50 sati sa SAD-om

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje će se do 30. srpnja održavati u Budimpešti, svečano je otvoreno u subotu uz nazočnost mađarskog premijera Viktora Orbána. I natjecanja su već počela, prvi su startali skakači u vodu. Naši predstavnici su se trsili, ali svejedno su ostali daleko od vrha. Mladi Juraj Melša (19) zauzeo je 38. mjesto u skokovima s daske na visini jedan metar. U istoj disciplini naša američka studentica Marcela Marić bila je 29.

Imat ćemo brojnu reprezentaciju u sinkroniziranom plivanju od čak devet natjecateljica i nikad skromniju i sasvim pomlađenu plivačku vrstu. U Budimpešti će nas zastupati samo troje: Mislav Sever (22 godine), Anton Lončar (21) i Nikola Obrovac (19).

No, jasno je da je nama najzanimljivije ono natjecanje od kojega i najviše očekujemo, a to je muški vaterpolo. Hrvatska je u skupini sa SAD-om, Rusijom i Japanom, a prvu – i zapravo ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini – igramo danas u 18.50 sati sa SAD-om.

– Nije lako igrati s Amerikancima jer su tjelesno odlično pripremljeni, sam svjetski vrh. Snagom nadoknađuju kvalitetu i zato s njima nema opuštanja, inače nas mogu uništiti. No, pokazali su da nemaju konstantu, nakon jedne odlične utakmice slijedi nekoliko loših. Ako uđemo na pravi način, čvrsto i pametno, vjerujem da će i ponedjeljak biti loš dan za njih – kaže naš kapetan Sandro Sukno koji će zaigrati s bandažom na ozlijeđenom prstu desne, pucačke ruke.

Naši su vaterpolisti u nedjelju odradili i prvi trening na bazenu Alfreda Hajosa, na kojem će se igrati i utakmice. Izbornik Ivica Tucak upozorava da naša skupina krije brojne zamke:

– Vaterpolo se jako razvio u zemljama s kojima se susrećemo. Činjenica da su u Ruzi Amerikanci imali dobivenu utakmicu i protiv Italije i protiv Srbije pokazuje koliko su jaki. Japanci su gubili u posljednjim sekundama. Rusi se također dižu i zato moramo biti oprezni – poručio je Tucak.

U našem su taboru barem svi zdravi, dok su talijansku vrstu prorijedile ospice. Kući su zbog toga vraćeni Del Lungo, Gallo i Velotto, a umjesto njih pozvani su Tempesti, Mirarchi i Fondelli.

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije