Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sandri 106.000 dolara i dijamant: Mogu slaviti i po kiši

30 bodova. Toliko je osvojila Perković, najviše od svih u cijeloj Dijamantnoj ligi
30. kolovoza 2012. u 23:15 3 komentara 3 prikaza
'Leichtathletik, IAAF, Samsung Diamond League, Golden Gala Roma, 26.05.2011, Stadio Olimpico Roma, Italien Sandra Perkovic, Kroatien, Diskuswurf Frauen,  Fotocopyright Gladys Chai von der Laage  *
Foto: 'Gladys Chai von der Laage'

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska i na mitingu Dijamantne lige u Zürichu. Njezin najduži hitac bio je 63,97 metra. Olimpijskoj pobjednici iz Londona ovo je bila šesta od mogućih sedam pobjeda u Dijamantnoj ligi i ukupna je pobjednica u svojoj disciplini sa 30 bodova.

U Zagrebu napad na 70 m

Toliko bodova nitko ove sezone nije osvojio ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji. Činjenica je da je Sandra nastupila na svih sedam mitinga koji su se bodovali dok su ostali neke mitinge propuštali. Sandra je kao pobjednica u bacanju diska dobila novčanu nagradu od 40.000 dolara, te mali dijamant. Ukupno je u Dijamantnoj ligi zaradila ove sezone 106 tisuća dolara.

 - Vrijeme mi nije bilo naklonjeno. Baš kao i u Parizu padala je kiša od tri popodne. Bilo mi je važno samo pobijediti i u tome sam uspjela. Bili su teški uvjeti, ali sam se ovoga puta puno bolje snašla nego u Parizu - rekla je Sandra.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yarelis Barrios (61,73 m), dok je treća bila Poljakinja Zaneta Glanc (61,31 m).  

- Za kraj sezone očekuje me nastup u Zagrebu. Jedva čekam. Samo da vrijeme bude dobro, a onda je i hitac preko 70 metara, što priželjkujem, puno izvjesniji - istaknula je Sandra.

Loše vrijeme nije utjecalo na sjajne utrke na 100 i 200 metara. Na 100 metara pobijedio je Yohan Blake s novim rekordom mitinga (9,76), a Tyson Gay je diskvalificiran zbog prebrzog izlaska iz startnog bloka.

Rudisha izgubio od Amana

Usain Bolt je bio najbrži na 200 metara, također s novim rekordom mitinga (19,66). Najveće iznenađenje dogodilo se u utrci na 800 metara gdje je olimpijski pobjednik i svjetski rekorder David Rudisha izgubio od Amana. Bio je to Rudishi prvi poraz u posljednje tri godine, a 2009. godine ga je posljednji pobijedio također Aman.  U super brzoj stotki za žene pobijedila je Jamajčanka Shelly Ann Fraser (10,83) ispred Carmelite Jeter (10,97).  

L'Occitane
ČAROBNA PROVANSA
Deset razloga zbog kojih ovih blagdana morate posjetiti Provansu

A1 izdvaja za Vas

 • Stjepan:

  Zdrava, jaka, žilava, lijepa, krasna, jasna, od pameti, od plemena,.......imućna po muci, .......sretan onaj tko je ima!

 • serđo:

  Dakle, Hrvatica.

 • Avatar Darko zg
  Darko zg:

  Stjepane,a kaj tebi lijepo na njoj???