Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALA BEZ TROFEJA

Sandra u šoku: Ovo nije pošteno, jako mi je teško u ovom trenutku

Sandra Perković
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
01.09.2018.
u 09:48

- Nijedna poraz do sada nije me unazadio pa neće ni ovaj. Uvijek sam se vraća najbolja i jača – istaknula je Sandra.

Nažalost i to se je moralo dogoditi. Sandra Perković izgubila je još jedan planirani trofej u svojoj karijeri. Nije uspjela sedmi put za redom osvojiti Dijamantnu ligu u bacanju diska. U finalu, u Bruxellesu, nije bila čak ni druga, već treća, iza Kubanke Perez (65.00) i Brazilke de Morais (64.65) koja ove sezone nije nikad bila na postolju. Sandra je bila treća s hicem iz prve serije – 64,31 metar. Taj hitac bio je dovoljan za prvo mjesto sve do posljednje serije. A u šestoj seriji prvo ju je pretekla Brazilka, a onda i Kubanka. Zanimljivo je da ju je Perez zadnji put pobijedila prije 13 mjeseci, na mitingu u Francuskoj.

Dala sam sve od sebe

Sandra je 13 mjeseci bila nepobijeđena, slavila je na 15 mitinga za redom, ali je seriji došao kraj. Sandra je skupo platila nova pravila po kojima se svi dosadašnji bodovi na prethodna četiri mitinga brišu i u finalu svi idu od nule. Da su ostala stara pravila Sandra bi sada u džepu imali sedmi dijamant. Imala je priliku da sa sedmim dostigne francuskog skakača motkom, Renauda Lavenillea koji je sinoć bio treći.

- I meni je jasno da su svi očekivali moju novu pobjedu. Naravno da sam razočarana ali dugačka sezona uzela je danak. Trudila sam se, pokušavala sam, borila se, dala sam sve od sebe do zadnjeg hica. Ali, jednostavno tijelo nije dalo koliko god je glava htjela – rekla je Sandra prilično promuklim glasom osjećajući posljedice prehlade s kojom je došla u Belgiju.

Europsko prvenstvo u Berlinu je očigledno ostavilo dosta traga...

- Istina. Rekla bi da je sezona zaista predugačka. Od svibnja sam stalno morala biti u top formi. Naglasila bih i ovaj nepravedni sustav, ali takva su pravila, takav je sport. Nijedna poraz do sada nije me unazadio pa neće ni ovaj. Uvijek sam se vraća najbolja i jača – istaknula je Sandra.

Vjerojatno je mislila na onaj poraz u Pekingu, na Svjetskom prvenstvu 2015. Godine. Tada je zlato uzela Kubanka Caballero koja od tada nikako da postigne neki značajni rezultat. Primjerice, jučer je u Bruxellesu bila posljednja, osma.

- Znam da sam navikla sebe pa i sve vas na pobjede, na daleke hice i velike rezultate ali i ja sam čovjek od krvi i mesa. I ja se svaki dan budim i treniram i odlazim na natjecanja. I ja prolazim uspone i padove. Samo moj tim ja znamo kako mi je bilo teško zadnjih sedam dana. I neću lagati kada kažem da je za mene uspjeh bio to što sam uopće došla u Bruxelles. Zdravstveno nisam bila stabilna – rekla je Sandra.

Bez obzir ana sve dijamant joj je iskliznuo iz ruke u posljednjoj seriji.

- Izgubila sam sama od sebe. Za prvo mjesto bio je dovoljan hitac od 65 metara. Tu daljinu sam imala u rukama, ali jednostavno nisam mogla do kraja izvesti hitac. Ništa, sad će biti slađe sljedeće sezone boriti se za taj sedmi dijamant kao što je bilo slatko boriti se za povratak naslova svjetske prvakinje – rekla je Sandra.

Sezona još nije gotova. Sandru čeka nastup u Zagrebu, 4. rujna, te nastup na Kupu Kontinenata u Ostravi, 8. rujna.

Jako mi je teško

- Berlin i Bruxelles su za mene dosta slična natjecanja jer sam se na oba više borila sama sa sobom nego s ostalim suparnicama. Opet, da me netko pita da biram između ta dva trofeja uvijek bih izabrala europsko zlato. Jer, Dijamantna liga je samo miting, a europska, svjetska prvenstva te olimpijske igre su natjecanja na kojima se broje medalje – rekla je Sandra za kraj poručila:

- Vjerujte da mi je u ovom trenutku jako teško. Ali, prespavat ću, doći u Zagreb i nastaviti raditi ono u čemu sam najbolja. Ne možemo poletjeli u visine, a da ne padnemo koji put. Za mene je ovaj poraz hladan tuš, šok, ali ujedno i velika motivacija. 

Ključne riječi

Komentara 60

NB
neposlusni@bot
09:59 01.09.2018.

tako je Sandra. Super si devojka, samo napred.

PA
pax5
10:27 01.09.2018.

Sandra ti si napravila nešto, što će neke cure moći samo sanjati...A nekada ne ide sve kako smo zamislili a i to ima svoje zašto...Glavu gore i naprijed.. ..

DH
dalibor.hren
10:15 01.09.2018.

Glavu gore i u nove pobjede...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije