Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijci

Sandra Perković: Lakše mi je otkako mi je dečko trener

'20.03.2013., Zagreb - U hotelu Panorama Hrvatski olimpijski odbor potpisao je ugovore sa olimpijskim kandidatima za Olimpijske igre koje ce se odrzati u Rio de Janeiru 2016. godine. Sandra Perkovic i
'Igor Kralj/PIXSELL'
20.03.2013.
u 22:13

Cernogoraz: 
Još nisam dobio posao u policiji pa sam se zato prijavio na izbornu listu za Europski parlament

Od prvog dana travnja svi naši pojedinačni osvajači medalja na protekla dva izdanja Olimpijskih igara (S. Perković, G. Cernogoraz, L. Zaninović, veslački četverac, B. Vlašić, S. Pejčić, F. Ude) dobivat će takozvanu top-stipendiju. U ovoj godini to će iznositi 4000 kuna bruto, a sa svakom sljedećom godinom taj će iznos rasti po 1000 kuna. A po 7000 kuna u olimpijskoj 2016. imat će i oni koji se plasiraju za Igre u Riju.

Nadamo se da će do tada taj status steći i tekvondašica Ana Zaninović. Ona je aktualna svjetska prvakinja i europska doprvakinja, no ni to joj nije dovoljno za status potencijalnog A-kandidata koji bi joj mjesečno donosio 2000 kuna bruto (3000 kuna u 2014. i 4000 kuna u 2015. i 2016.). Da bi stekla ta prava, Ana je prošle godine trebala osvojiti olimpijsku medalju (kao njena sestra Lucija) ili biti europska prvakinja (kao njena sestra) ili mora osvojiti medalju na ovogodišnjem SP-u.

Zakinuti tekvondaši

Nemalo je čudno da su kriterijski rezultati za druge sportove puno rastezljiviji. Recimo, džudaši za potencijalnog A-kandidata mogu na SP-u biti i peti ili do 15. mjesta na svjetskoj rang-ljestvici. U dobrom dijelu pojedinačnih sportova (boks, hrvanje, atletika, badminton, jedrenje, mačevanje, stolni tenis, streljaštvo) dovoljno vam je da budete i osmi na SP-u.

Giovanni Cernogoraz takvih problema nema jer on je aktualni olimpijski pobjednik koji, doduše, još čeka da se riješi obećano mu zapošljavanje u policiji.

– Imam sponzora za pušku i streljivo, a uskoro bih trebao dobiti i stipendiju od Grada Novigrada. No malo me brine to s policijom, hoću se pobrinuti za svoju budućnost pa sam zato i prihvatio ponudu gospodina Jakovčića da me stavi na svoju listu za Europski parlament. Jakovčić zna da bih ja bio zauzet sportom, ali i da ne bih imao problema sa stranim jezikom.

Edis me bolje razumije

Sandra Perković više nema problema s generacijskim jazom. Odnedavna joj je trener njen dečko, bacač kugle Edis Elkasović s kojim zajedno živi.

– Ja sam valjda rijedak slučaj da smo moj sadašnji trener i ja najprije bili cura i dečko, a tek onda sportašica i trener. Lakše je kada imate za trenera nekoga tko vas hoće saslušati, tko razumije vaše probleme kao što su ozljede, ženski dani, umor, medijske i sponzorske obveze, što kod prijašnjeg trenera nije uvijek bio slučaj. Bivši se trener svega toga i mene očito zasitio i zato je i došlo do razlaza.

Komentara 3

Avatar adriaticregion
adriaticregion
22:26 20.03.2013.

greška sandra ne ide to zajedno vidjet ćeš!!

KA
kajinx
22:31 20.03.2013.

Još nisam dobio posao u policiji… Interesantno, poslovi se dobivaju slijedeći dan, kad je kandidat podoban za današnju Vladu.

OB
-obrisani-
23:05 20.03.2013.

sandra se je spustila sa konja na magarca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije