Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sandra bi pobijedila da joj nisu zabranili da baca svoj disk

- S Ivančićem uvijek imam problema. IAAF je zabranio nastup s tim diskom. Oznaku da je disk prošao test Ivančić je sam nalijepio – rekla je sutkinja Savić.
06. rujna 2010. u 10:08 3 komentara 8 prikaza
'04.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta. Malisani na sjevernoj tribini promatraju utrku 4
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'

Samo nekoliko dana prije početka Kupa kontinenata Siniša Ergotić, direktor natjecanja, rekao je da je po danu prodano 17.000 ulaznica. No tribine Poljuda prvog dana ostale su poprilično prazne, daleko ispod te brojke. Skupilo se tek 8000 gledatelja.

Možda su problem cijene ulaznica – 100 kuna za dobra mjesta.

– One po trideset kuna su za tribinu s koje se baš ništa ne vidi – rekla nam je jedna od gledateljica koja je došla zbog Tysona Gaya. Bez obzira na slabiji posjet, organizacija Kupa kontinenata je savršena.

– Meni je atmosfera bila super. Svi su tako ljubazni, vrijeme je bilo odlično. U svakom slučaju toplije nego u Zagrebu – rekao je američki kuglaš Christian Cantwell, koji je i pobijedio. Sandra Perković nije uspjela postići treću uzastopnu pobjedu u bacanju diska. Nakon slavlja u Bruxellesu i Zagrebu, u Splitu je osvojila drugo mjesto, iza Kineskinje Li.

– Znam da su se svi navikli na moje pobjede, ali to jednostavno ne ide. Nije mi disk letio dovoljno daleko. Vjerojatno već osjećam umor. Mislim da ću ostati u Splitu kod prijateljica na odmoru – rekla je Sandra koja je sve popularnija. Nakon njenog nastupa djeca su čekala u redu za autogram.

– Bar sam dvaput zaredom pobijedila Kubanku Barrios, pobjednicu Dijamantne lige – istanula je Sandra.

Njen trener Ivan Ivančić uvjeren je da bi Sandra pobijedila da su joj suci dopustili da baca disk kojim je osvojila europsko zlato, Dijamantnu ligu u Bruxellesu i miting u Zagrebu:

– Sutkinja iz Rijeke nije joj dopustila bacati novi disk, koji je bez problema prošao na testu uoči natjecanja. Razlog? To zna samo ta sutkinja.

A sutkinja Anđelka Savić ima svoju verziju događaja:

– S Ivančićem uvijek imam problema još od vremena kad je trenirao Ivanu Brkljačić. IAAF je zabranio nastup s tim diskom, i to je cijela istina. Oznaku da je disk prošao test Ivančić je sam nalijepio, ali nije mu prošlo – rekla je Anđelka.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • kajinx:

    Možda je Anđelka Savić imala osobne razloge da napravi zbrku i oteža Sandri pobjedu.

  • kajinx:

    Ako je disk bio dobar za Dijamantnu ligu u Bruxellesu, sta ima Savićka donositi svoju interpretaciju o legalnosti diska.

  • kajinx:

    Hajde sada Damir Mrvec napiši šta kaže Ivan Ivančić.