Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
senzacionalni brazilac

Sammir je već nadmašio Dudua, a prijeti i Cviti

\'04.11.2010., Olympialaan 74, 8200 Brugge, Belgija. Jan Breydel Stadion. Nogometna utakmica D skupine UEFA Europska Liga. Club Brugge - Dinamo Zagreb. Sammir, ubacaj za Biscanov pogodak. Photo: Sanji
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.11.2010.
u 20:46

- Nisam se uplašio prilike za gol, znao sam da vratar nema šanse - kaže Sammir koji je i najbolji strijelac i sjajan dodavač.

Zabija, asistira, razigrava momčad. A predstavom i konkretnim učinkom u Bruggeu, pogotkom i asistencijom Bišćanu, pokazao je da je motor momčadi. Sammir je igrač koji donosi rezultat, bez umanjivanja vrijednosti i prave igre cijele momčadi.

Zabio više od Eduarda

I sad mu mora postati jasno zašto je dobivao brojne kritike kad se vukao terenom, sad je očito da može, a to nekoć nije pokazivao. Malo su krivi i treneri, tek ga je Zajec postavio na pravu poziciju, a Halilhodžić je još tu ulogu usavršio.

Senzacionalni Sammir upravo je najavio kandidaturu za jednoga od najvećih igrača u povijesti Dinamovih europskih nastupa. Ilustrirat ćemo to brojkama o kakvima mnoge veličine plavih mogu samo sanjati.

Dakle, Brazilac je s pogotkom Bruggeu došao već do brojke od ukupno devet europskih pogodaka, što je dva više od, primjerice, njegovoga legendarnoga sunarodnjaka Eduarda da Silve.

Dalje: Sammirovih sedam pogodaka ove jeseni (jedan Kopru, Sheriffu po jedan u svakoj utakmici, Győru dva, Villarrealu i Bruggeu) samo je jedan manje od rekordnoga učinka Igora Cvitanovića u jesen 1997. godine, kada je najbolji Dinamov strijelac briljirao protiv Partizana, Newcastlea i Grasshoppera. Dakle, Sammir u sljedeće dvije utakmice ima priliku da sruši taj rekord.

Također, Sammir prijeti i drugom Dinamovu strijelcu u Europi, Mariju Mandžukiću, koji je ostao na 11 golova, dok ih je Cvitanović zabio 15. I na kraju, najfascinantnija brojka: Sammir je od srpnja do listopada zabio već 17 golova za plave! Trpa poput rasnoga centarfora, a i po broju asistencija zaslužio je nadimak Konobar, kako su u NBA prozvali Kukoča: Brazilac je, naime, namjestio čak 10 pogodaka u tri natjecanja! Ne pamti se kada je Dinamo toliko ovisio samo o jednome igraču.

Sammir se danas smije, poželio je i našao iskupljenje za promašaje u susretu protiv Bruggea u Zagrebu.

– Iskupio sam se, ali nisam ušao pod pritiskom u utakmicu. Puno sam razgovarao s trenerom, govorio mi je da samo igram kako znam, da napravim što mogu, i hvala Bogu da je tako ispalo.

Kaže da se nije uplašio mogućeg promašaja kad je išao sam prema vrataru.

– Bio sam siguran da neću promašiti, da ću zabiti. Pa ne mogu triput promašiti prilike protiv istog suparnika. Golman nije imao šanse – smješkao se Sammir dodajući:

Trener je "kriv" za sve

– Da, Badelj i ja igrali smo najbolje dosad.

Ponudio je i uzroke preobrazbe Dinama, iz nekad bojažljivog i neuspješnog do pobjedničkog. Možda je to i slika njegove preobrazbe.

– Stvar je u treneru, trener nas drži na okupu, drži nas zajedno i to je ključna stvar. Klapa smo, igramo jedan za drugoga.

Da, često su u Maksimiru, tijekom 40 neuspješnih europskih godina, upravo klanovi, nejedinstvo, jal ili nešto slično bili dominantniji od klape.

Ključne riječi

Komentara 9

RE
rene
22:59 05.11.2010.

ali sammir ne moze igrati sluzbene tekma za repku dok ne odobri FIFA, a neznam da li su nasi iz saveza poslali zahtjev....

OB
-obrisani-
19:06 06.11.2010.

Sammir je već nadmašio Dudua i ti Brazilci su stvarno napravili sjajne karijere na Balkanu..

HO
hotfishlake
20:59 05.11.2010.

runje srna-corluka-simunic-strinic(pranjic) rakitic(vukojevic)-modric petric-sammir-kranjcar(pranjic) eduardo(olic kad se vrati) svi osim strinica su tehnicari i svi znaju igrati, ja bi jako volio vidjet ovu ekipu na terenu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije