Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI 46., Hrvatice 33.

Šahovska olimpijada: Uzbekistancima i Ukrajinkama zlato

Nakon prikazivanja serije Damin gambit, interes za šah je u porastu
Emica Elvedji/PIXSELL
09.08.2022.
u 15:46

Muška reprezentacija Hrvatske, koja je bila rangirana kao 17. momčad osvojila je tek 46. mjesto sa 13 meč-bodova. Ženska reprezentacija Hrvatske, koja je bila rangirana kao 43. ekipa na Olimpijadi, osvojila je vrlo dobro 33. mjesto sa 14 meč-bodova.

U posljednjem, 11. kolu 44. Olimpijade u indijskom gradu Chennaiju muška reprezentacija Hrvatske je s dosta slabijom Latvijom odigrala neodlučeno 2-2, a ženska reprezentacija se časno oprostila pretrpjevši minimalan 1,5-2,5 poraz od vrlo jake Armenije.

U konkurenciji šahista zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Uzbekistana, dok su u ženskoj konkurenciji slavile šahistkinje iz Ukrajine.

Protiv reprezentacije Latvije pobjede su ostvarili Ivan Šarić i Marin Bosiočić, a opet su izgubili Ante Brkić i Zdenko Kožul.

Od hrvatskih šahistkinja je u dvoboju s Armenkama novu pobjedu postigla Anamarija Radiković, Tihana Iveković je remizirala, a Mirjana Medić i Ana Berke pretrpjele su poraze.

Muška reprezentacija Hrvatske, koja je bila rangirana kao 17. momčad osvojila je tek 46. mjesto sa 13 meč-bodova. Dobila je šest mečeva, jedan odigrala neodlučeno, a četiri izgubila, pri čemu je podbacila za čak 6,5 bodova u odnosu na očekivani rezultat. Jedina svijetla točka bio je Marin Bosiočić sa 8,5 bodova iz 11 partija, Ivan Šarić je izgubio 14, Ante Brkić 20, a Zdenko Kožul čak 33 rejting-boda.

Ženska reprezentacija Hrvatske, koja je bila rangirana kao 43. ekipa na Olimpijadi, osvojila je vrlo dobro 33. mjesto sa 14 meč-bodova. Dobila je šest mečeva, dva odigrala neodlučeno, a tri izgubila, pri čemu je očekivani rezultat premašila za 2,5 boda. Najbolja je bila Tihana Iveković s dobitkom od 42 rejting-boda, Ana Berke i Anamarija Radiković zaradile su po 13 bodova, Mirjana Medić je na razini očekivana rezultata, a jedino je podbacila Tereza Dejanović.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:42 09.08.2022.

A kako su prošle ostale reprezentacije iz regiona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije