Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KARIJERE

Safin se od tenisa oprostio sa stilom!

Marat Safin
Reuters
11.11.2009.
u 15:59

Igrajući posljednje poene velike profesionalne karijere 29-godišnji Marat Safin ostao je vjeran sebi. Bacao je reket, pričao sam sa sobom, nervirao se.

U drugom kolu ATP turnira Masters serije 1000 u Parizu Safin je odigrao posljednji meč, a umirovio ga je peti tenisač svijeta, Argentinac Juan Martin del Potro, koji ga je pobijedio 6:4, 5:7, 6:4.

U prvom kolu, u pariškom Bercyju, Safin je bio na sto muka protiv domaćeg ispodprosječnog igrača Thierryja Ascionea, protiv kojeg je spasio tri meč lopte i pobijedio u tri seta.

Time je dospio do Del Potra, ovogodišnjeg pobjednika US Opena i predvodnika novoga teniskog vala. Poraz protiv njega, u tri seta, definitivno nije razočaravajući i Safin je mogao uzdignute glave napustiti Bercy uz ovacije pariške publike.

Del Potro je dominirao u meču, makar je Safin krajem drugog seta iskoristio lagani Argentinčev pad u igri te je produžio time svoju karijeru, u kojoj je bio i broj 1 na svijetu, te je osvojio dva Grand Slam turnira (US Opena 2000. i Australian Opena 2005. godine).

Trijumf u Melbourneu bio je posljednji ATP naslov Safina u karijeri, a tada je, podsjetimo, u legendarnom polufinalu pobijedio Rogera Federera, a potom u finalu Lleytona Hewitta.

Ukupno je osvojio 15. ATP naslova, a u Pariz je došao kao 65. igrač na svijetu.

ATP Pariz, 2. kolo:

Del Potro (5) - Safin 6:4, 5:7, 6:4

Söderling (9) - Karlović 6:4, 7:6(6)

Đoković (3) - Monaco 6:3, 7:5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije