Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANIŠEVIĆ-ĐOKOVIĆ

Sad je jasno zašto je došlo do pucanja: 'Goran je izgledao kao mučenik, a te svađe su bile sve ružnije...'

Banja Luka: Novak Đoković i Goran Ivanišević dolaze na trening
Dejan Rakita/PIXSELL
29.03.2024.
u 09:55

"Ivaniševića i Đokovića odvojila je promjena pravila. Kada Novaku nije išlo, tražio je Goranovu pomoć, a on mu nije znao odgovoriti na pravi način. Bilo je jasno da će ovo puknuti", napisao je srpski novinar

Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević više nije trener svjetskog broja 1, srpskog asa Novaka Đokovića. Odlučio je tako sam Đoković, a ovoga ponedjeljka njegova je objava na društvenim mrežama o razlazu s Ivaniševićem šokirala mnoge. Seciraju se od tada detalji, pažljivo prate izjave i reakcije, a jednu od takvih napisao je srpski novinar Sportkluba, Vojin Veličković. Sportklub je i inače u Srbiji na dnevnoj bazi pratio rad Novaka Đokovića i njegova tima, a Veličković je svemu posvetio podužu objavu. Podsjetimo, Đoković i Ivanišević surađivali su gotovo šest godina, a pod njegovim vodstvom srpski je tenisač osvojio čak devet Grand Slam turnira i postao jedan od najvećih igrača svih vremena.

"Od promjene pravila o savjetovanju igrača vidjelo se da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savjet u pravom trenutku", napisao je Veličković i dodao:

"Promjena pravila koje je vrijedilo od početka nastanka natjecateljskog tenisa, uvedena je u ljeto 2022. Sve dotad treneri nisu smjeli govoriti svojim pulenima što da rade tijekom mečeva. Oni su se snalazili na razne načine, često bili i kažnjavani ako ih sudac uhvati... Prije dvije godine ovo je pravilo promijenjeno i neke trenere je uhvatilo na spavanju. Jednostavno, njihov rad se promijenio. Više nije bilo dovoljno obaviti pripremu za meč, sada je reakcija u njima bila sve važnija", objasnio je srpski novinar.

To je, kaže on, trenerski utjecalo i na Ivaniševića.

Banja Luka: Novak Đoković i Goran Ivanišević dolaze na trening
1/5

"Otkad je uvedeno to pravilo, komunikacija Đokovića i Ivaniševića pogoršavala se iz turnira u turnir. Kada najboljem tenisaču svih vremena nije išlo, tražio je – veoma često veoma nervozno – prave savjete s klupe. Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vrijeme to i nije bilo moguće, nije znao odgovoriti zahtjevima svog pulena. Njihove svađe bile su sve očiglednije i sve ružnije. Bilo je jasno da takva situacija ne može još dugo potrajati. Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je naći rješenje, što da dovikne Novaku, ali nije išlo. Nije imao pravu reakciju", zaključio je Veličković.

Komentara 12

TA
Talleyard
10:23 29.03.2024.

Goran će kad tad morati propjevati koja zabranjena sredstva je koristio đoka

AN
Antonio1952
10:27 29.03.2024.

Kad bi kad ti neide sve rijesio savjet trenera svi bi bili sampioni. Novak je na zalasku karijere i nikakav trener nemoze vratit deset godina unazad. To je normalan proces dolaze mladji i bolji. Srbi si umislili da je Novak vjecan i nikad nece poceti gubiti. Novinari kao i obicno pisu i izmisljaju gluposti.

LO
lojtra1
10:30 29.03.2024.

U ovom razlazu Ivanišević je bolje prošao. On sada može dobiti zaista dobar posao s nekim od normalnih mladih tenisača dok Đokoviću preostaje zalazak karijere sa sve više izgubljenih mečeva i osobna borba s vlastitim egoizmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije