Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAZNALI SMO I TO

Sad je jasno: Pobijedi li Hrvatska u ključnoj utakmici, čeka je - Srbija! Priprema se epska bitka

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Srbiju sa 14:12 u te osigurali plasman u četvrtrfinale  Olimpijade
Igor Kralj/PIXSELL
09.02.2024.
u 16:57

Naši vaterpolisti najprije moraju osigurati Olimpijske igre pobjedom u osmini finala. A onda ih čeka veliki dvoboj na SP-u

Pobijede li hrvatski vaterpolisti u nedjelju svog suparnika Kinu u osmini finala Svjetskog prvenstva u Dohi, zna se da ih u četvrtfinalu u utorak čeka - Srbija!

Srbi su u 3. kolu svoje skupine C pobijedili reprezentaciju SAD-a s 14:12 i time osigurali prvo mjesto u skupini. To znači da će pauzirati u nedjelju i da sada imaju gotovo četiri dana za to da se u miru pripreme za vrlo vjerojatni duel s Hrvatskom.

Podsjetimo, Hrvatska je u današnjem dvoboju 3. kola svoje skupine A rezultatom 29:6 pobijedila Južnoafričku Republiku i time potvrdila drugu poziciju.

Hrvatska će u osmini finala igrati s trećeplasiranom momčadi iz skupine B, a to je Kina koja je u međusobnom dvoboju za osminu finala u njenoj skupini pobijedila Brazil rezultatom 10:8.

Svoju će utakmicu osmine finala Hrvatska igrati u nedjelju od 10 sati po našem vremenu. Pobijedi li Kinu, Hrvatska će sasvim sigurno osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nadolazećeg ljeta. No, osigurat će i četvrtfinale SP-a u kojem će je čekati veliki rival, reprezentacija Srbije. Taj bi se dvoboj trebao igrati u utorak od 17 sati po našem vremenu, iako bi tu još moglo doći do promjena.

Komentara 2

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
18:35 09.02.2024.

Pobijede li hrvatski vaterpolisti u nedjelju svog suparnika u osmini finala Svjetskog prvenstva u Dohi, zna se da ih u četvrtfinalu u utorak čekaju nepoželjna istoćno balkanska braća po jeziku, krvi i kulturi - Srbija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije