Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Hrvatska dominantno završila grupnu fazu (29-6). Jedna pobjeda dijeli nas od Olimpijskih igara

Zagreb: Slavlje Barakuda nakon osiguranog finala u Europskom prvenstvu
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.02.2024.
u 15:08

Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvenstvo je otvorila sigurnom pobjedom nad Australijom (13-8), ali uslijedilo je razočaranje i ponovno ispuštanje vize za Olimpijske igre u Parizu porazom protiv Španjolske (10-6). Posljednja je na redu bila Južnoafrička Republika, najslabija momčad skupine što se bilo vidljivo i u bazenu

U dvoboju zadnjeg kola A skupine Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti su u Dohi svladali Južnu Afriku s 29-6 (7-2, 7-1, 7-2,8-0 ), te je osigurala drugo mjesto u skupini. Hrvatska će u nedjelju u playoffu u 10 sati igrati protiv pobjednika okršaja između Brazila i Kine, a ta je utakmica na rasporedu večeras u 18.30 sati.

Tucak je u ovoj utakmici odmarao Marka Bijača, Josipa Vrlića i Luku Lončara, pa su priliku dobili Matijas Biljaka, Ivan Anić i Ivan Krapić. Barakude su, sasvim očekivano, imali pucački trening protiv Južnoafrikanaca, koji su daleko od klase europskih momčadi. U strijelce su se upisali svi hrvatski igrači, osim vratara Anića.

VEZANI ČLANCI:

U odrađivanju posla kod naših je najviše dao Jerko Marinić Kragić (5), a Franko Lazić i Krapić su postigli po četiri gola. Hrvatska sada čeka pobjednika dvoboja Kina-Brazil, a pobjedom u nedjelju Barakude bi osigurale plasman na Olimpijske igre u Parizu.

VIDEO Ćiro Blažević: Dinamov Trener stoljeća, izbornik u pet zemalja, mentor Zlatka Dalića

Komentara 15

Avatar rubinet
rubinet
15:16 09.02.2024.

Naši dupini su nadljudskim naporom nadjačali odlične Južnoafrikance koji svi znaju plivati.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
14:00 09.02.2024.

Sritno, Hrvatska!

MI
mikimouse12
15:44 09.02.2024.

Lako nakantat tamo neke azijate,afrikance i juzno amerikance ciji ljudi ni neznaju da im drzava igra vaterpolo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije