Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEČUVEN POTEZ KLUBA

Sad je himna Dinama: Samo šuti moj dječače plavi

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
06.12.2021.
u 08:00

Iz Dinama su izvijestili da izjava njihovih igrača nakon derbija i poraza od Hajduka - neće biti

Znamo da im nije lako, izgubiti od Hajduka u Maksimiru za igrače Dinama zacijelo je šok, pobjeda bi im značila ozbiljnu prednost u odnosu na sve u raspletu prvenstva, jer još imaju i utakmicu manje u odnosu na konkurente, još u Splitu u zaostaloj utakmici sve mogu vratiti na bolje od 'početnih postavki'.

Igrači Dinama nakon 0:2 u Maksimiru, u utakmici u kojima im je Hajduk očitao lekciju želje, htijenja, ostavljanja srca na terenu, otišli su pod maksimirski sjever i zahvalili BBB-ima na podršci koja je doista trajala do zadnje sekunde derbija iako su i do tada bili u rezultatskom minusu, o onome što su pokazivali na terenu da ne govorimo.

 

Bilo je i incidenata


Dinamo je odigrao totalno bezveznu utakmicu, bio je kao bezmesna juha bez soli, dok su igrači Hajduka na terenu pokazivali da kod njih ima i soli i masti, ‘krvi i mesa’, da nije baš sve ‘na lešo’. I zasluženo su igrači Hajduka dugo bili pod maksimirskim jugom sa svojim navijačima nakon što se smirila gužva sa suparničkim igračima do koje je došlo nakon posljednjeg zvižduka dobrog suca Lovrića, no kako incident nije zabilježen u službenim očitovanjima (ako ne uskoči VAR, odnosno snimke nakon utakmice), neće biti ni sankcija.

Neće zacijelo biti ni sankcija zaigrače Dinama koji su potpuno podbacili, možda će biti za trenera Želja Kopića koji nije položio svoj ispit i kao privremeni trener sad je sve bliže tome da doista i ostane privremeni iako su mu u ruke dali desetak reprezentativaca raznih zemalja.

Teško će ovakvom igrom, iako i sam kaže da nije pripremao momčad na ovakvu ‘ziherašku’ partiju, skinuti prefiks ‘v.d.’ No, ako ju je pripremao drukčije, zašto nisu i odigrali drukčije?

 

E, pa nema izjava


Ali, ostavimo i to zasad po strani, nije Kopić mogao baš puno napraviti u dva treninga, ali je nakon ovog poraza u derbiju postalo jasno da nešto opako u Dinamu ne štima. Zbog COVID mjera odavno nema zone za razgovor s igračima, ali bi Dinamo snimio izjave igrače i distribuirao ih. No, ne i nakon jučerašnjeg teškog poraza koji je plave još dublje gurnuo u krizu. Iz kluba su izvijestili da izjava igrača neće biti.

Doduše, nisu ih stigli zakočiti odmah nakon utakmice pa je Daniel Štefulj govorio za kolege s Hrvatskog radija, ali te njegove riječi nećemo koristiti kad je to valjda protupropisno.

Plavi igrači su uredno davali izjave, a pogotovu kad bi se pobijedilo, no sad im je očito određena himna s tekstom: Šuti, samo
šuti, moj dječače plavi.

Doduše, kako su u zboru šutjeli s dirigentom Kopićem u važnom derbiju, bolje im je i da šute pred javnosti. 

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
13:31 06.12.2021.

Hajduk se upisao u veliku trojku koja je ove sezone slavila u Maksimiru: Slaven Belupo, Lokomotiva i Hajduk : -)

DU
dubrix
12:22 06.12.2021.

Eto ga, krenulo iživljavanje na Dinamu! Što očekivati od "novinarskih veličina" osim da: a) kada Dinamu ide dobro - dio toga pripisuju sebi; b) kada Dinamu ide loše - pljuju po svemu. Vjerujem da bi korektno bilo analizirati sezonu od početka, a to je ljeto i kvalifikacije za evropska natjecanja. Nadalje, brojnost utakmica Europa/prvenstvo/kup. Prodalo se i ključne igrače - dok imaju cijenu. Osobno me ne čudi ovakav pad u igri, jednostavno su se mentalno potrošili. Nikakav trener, šok terapija, "bič božji" tu ne može pomoći. Treba im odmora 2 tjedna da provjetre glavu. Uostalom, ovo jučer je bila prva od četiri utakmice ova dva protivnika, dakle još je u igri potencijalno 9(!) bodova i to tzv. "dvostrukih". Čestitke hajduku, ali nisu briljirali, bili su solidni ali je i to bilo dovoljno da svladaju Dinamo u ovom trenutku.

Avatar von Šoštarić
von Šoštarić
20:17 06.12.2021.

Opet ste mi izbrisali komentar.Napisao sam samo činjenice bez ikakvog vrijeđanja.Vi u administraciji si pročitajte Ustav.Cenzura vam je zabranjena sam da znate..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije