Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
430.000 eura

Cibona će iduće sezone imati najjeftiniju momčad u povijesti

20.03.2015., Zagreb - Ivan Artukovic, clan uprave Franka, i Aleksandar Petrovic na konferenciji za novinare KK Cibona.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.03.2015.
u 09:30

Petrović: U jednom trenutku počeo sam razmišljati o ulagačima izvan Hrvatske.

Aleksandar Petrović, predsjednik košarkaškog kluba Cibona, nakon dužeg vremena izašao je pred novinare sa smiješkom.

Spas u Francku

– Kako neću kada je iza mene jedan uspješan tjedan za klub. Dogodile su se samo pozitivne stvari. Imamo novi Upravni odbor u kojem su ljudi koji će pomoći klubu financijski, ali i poslovnim vezama kako bi privukli još neke manje sponzore. Sada konačno mogu reći da kreće stabilizacija kluba. Drago mi je da je u Upravni odbor u pet do 12 ušao i moj stari prijatelj Miljenko Rebić – rekao je Petrović.

Jedan od glavnih sponzora bit će Franck, tvrtka koja je uz Cibonu već 39 godina, čak i u vremenima kada je kriza bila na vrhuncu.

– Svi se pitate zašto nisam postao predsjednik kluba. To nije bilo moguće s obzirom na moj angažman u tvrtki. Franck će u budžetu kluba sudjelovati s jednom trećinom – rekao je Ivan Artuković, član uprave Francka.

Budžet kluba za sljedeću sezonu bit će 430.000 eura.

– Imat ćemo najjeftiniju momčad u povijesti kluba. To je budžet za deset igrača, a dvojicu ćemo priključiti iz našeg juniorskog pogona. U tih deset sigurno će biti jedan kvalitetan Amerikanac. Da ne bude zabune, dug Cibone je velik i mi ćemo ga postupno vraćati, možda čak dvije godine. To ne znači da nećemo već sljedeće sezone napasti mjesto u ABA ligi koje omogućava igranje u Europskom kupu – istaknuo je Aco Petrović.

A dugovi prema sadašnjim igračima?

– Do 1. kolovoza svi će biti podmireni – rekao je Aco.

Hoće li doći do privatizacije kluba?

– Hoće, ali sigurno ne u sljedećih nekoliko godina – naglasio je predsjednik kluba.

Bit će dodatak imenu

Hoće li Cibona u skorije vrijeme dobiti dodatak imenu?

– O tome ozbiljno razmišljamo. U ovom trenutku ne znam koliko bismo novca tražili za dodatno ime, ali sigurno je da to ime neće biti Franck. Želim u skorije vrijeme od Cibone ponovno stvoriti prepoznatljiv brend, želim da klub financijski bude stabilan. Nakon dugo vremena sam optimist i još ću jednom ponoviti da je ovo bio veliki tjedan za Cibonu – rekao je Petrović.

Do kraja sezone ostao je za klub još jedan cilj – biti među prva tri u prvenstvu Hrvatske kako bi i sljedeće sezone igrali ABA ligu. Cedevita i Zadar u favoriti, ali vrebaju i Alkar, Šibenik...

>> Hezonji se ispunila želja da igra u Beogradu: Zvezda kvalitetom odskače u ABA ligi

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
19:08 21.03.2015.

i ovo je predstavljeno kao uspjeh??? 430000 eura budžet??? pa šta si radio cijelo ovo vrijeme crni Aco, pa toliko košta jedan pošten igrač, kome ti ,mažeš oči???

NT
ntravnik
14:31 21.03.2015.

ajmo vec jedan put cibosi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije