Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAUBOJI' GA NE TREBAJU

S Hrvatskom je postao svjetski prvak, a sada ga je uzeo slavni njemački klub

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
03.06.2021.
u 18:33

- Mario je jedan jako iskusan golman. Bio je i jako uspješan kao igrač i kao trener golmana - pohvalio je Hrvata glavni trener momčadi Gudjon Valur Sigurdsson

Legenda hrvatskog rukometa, Mario Kelentrić (48), kreće u nove radne pohode. Nekadašnji golman hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere i trener svojih nasljednika postao je sada trener golmana slavnog njemačkog  kluba Vfl Gummersbacha. 

- U nadolazećoj sezoni će Mario Kelentrić pojačati naš stručni stožer. Ovdje će zamijeniti drugog Hrvata Marka Markisa koji će našu momčad napustiti nakon ove sezone. Kelentrić neće biti zadužen samo za golmane prve momčadi, već i za napredak golmana naše akademije, kao i za skautiranje - naglasili su iz kluba. 

- Mario je jedan jako iskusan golman. Bio je i jako uspješan kao igrač i kao trener golmana - pohvalio je Hrvata glavni trener momčadi Gudjon Valur Sigurdsson. 

Kelentrić je prije odlaska u BiH bio osam godina u stožeru hrvatske rukometne reprezentacije, a onda iz dosta čudnih razloga nije poveden na Europsko prvenstvo 2019. godine, nakon čega se više nije angažirao oko Kauboja. Paralelno s reprezentacijom, popularni Kele je pazio i na golmane hrvatskog rukometnog prvaka RK Zagreba tri godine, kao i na niže uzraste hrvatskih golmana. 

Kao igrač je s Hrvatskom 2003. godine postao svjetski prvak, a igrao je i za bundesligaške klubove Essen (u kojemu je jednu sezonu igrao sa Sigurdssonom i osvojio EHF Kup) i MT Melsungen.

- Čast mi je što ću biti dio velike Gummersbach obitelji i radujem se što ću surađivati s nekadašnjim suigračima. Nadam se da ću ispuniti očekivanja kluba i za to ću dati svu svoju energiju, iskustvo i znanje, kako bismo svi zajedno bili uspješni - naglasio je Kelentrić.

S Nijemcima je već dogovorio dvogodišnju suradnju koja uskoro počinje. U Njemačku Kelentrić odlazi iz Doboja u kojemu je bio glavni trener tamošnje Sloge. Osim toga, Kelentrić pomaže i Ivici Obrvanu, treneru PPD Zagreba i bosanskohercegovačke reprezentacije, kao trener vratara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije