Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Ružić: Vrijeme je da i Zadar upiše gostujuću pobjedu

'Za SPORT0 051109 KK Zada/ Tome Ruzic Zadar - Union / Tome Ruzic'
'Dino Stanin/PIXSELL'
06.11.2009.
u 12:30

I dok se košarkaši Cibone tijekom tjedna u Euroligi potucaju po raznim "Carigradima", uoči sutrašnjega, najvećeg derbija hrvatske košarke u Zagrebu u regionalnoj ligi, Zadrani se pripremaju u miru i temeljito.

Potvrdio nam je to kapetan Zadra Tomislav Ružić, koji vjeruje da su napokon spremni donijeti pobjedu i s gostovanja.

– Dvoboj s Cibonom nedvojbeno nas više motivira nego prethodna gostovanja kod Radničkog i Širokog. Pristup nam mora biti puno bolji i ozbiljniji kako bismo od početka bili koncentrirani i u obrani i u napadu – istaknuo je Ružić, koji se požalio da su i tijekom ovoga tjedna imali problema u momčadi i to s razigravačem Stičevićem, kojega je viroza na jedan dan odvojila od parketa.

Govoreći o Ciboni, kapetan Zadrana kaže da su dosta promijenili sustav igre, odnosno da mnogo više koriste vanjsku igru.

– Osobitu pozornost moramo posvetiti napadu na zonsku obranu Cibone, kojom se, koliko čujem, njihov trener Perasović puno koristi. I za tu vrstu obrane, ali i općenito, morat ćemo igrati strpljivo, s puno dodavanja do otvorena šuta. Pokušat ćemo iskoristiti i deficit cibosa na mjestu centra te više skakati pod njihovim košem, što je i inače obilježje naše igre – najavio je centar Zadrana te dodao kako u Zagreb zasigurno ne idu na izlet, već žele pobjedu i nova dva boda, što im je uspjelo prošle sezone.

No, tada im je to dugo ostala i jedina gostujuća pobjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije