Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled - Božidar Jović

Ne dirajte Alilovića i Stevanovića, naslovi se osvajaju 'krvavim koljenima'!

Duvnjak, Gojun
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.01.2016.
u 15:00

Očito je da su nas Norvežani dobro “snimili” i znali su gdje su naše slabe točke.

Obrana, obrana, obrana... U većini sportova, ne samo u rukometu, sve počinje i završava s obranom. Pa iako najviše slave kod ostvarenja uspjeha ubiru kreativci i napadači, do trofeja i odličja dolazi se “krvavih koljena”. Kome to dosad nije bilo jasno, valjda se uvjerio u našem porazu protiv Norveške.

Nakon pobjede protiv Bjelorusa rekao sam da ćemo onakvom igrom imati dosta problema s Norvežanima. Ali, nisam mislio na obranu, nego su me brinula spora rješenja u napadu. A s Norveškom smo “pukli” u obrani, posebno je to loše izgledalo u drugom poluvremenu, kad su Norvežani od naše obrane napravili “šetalište”.

Ne znam, možda sam staromodan tip, ali draže su mi utakmice u kojima momčad za pobjedu zabije 25-26 golova, nego ove kad ni 30 nije dosta! Kažu da se danas igra brže, dinamičnije, da se više trči, ali ovakve utakmice ne nude pravu rukometnu ljepotu. A mi se nikad, baš nikad nismo znali snaći u takvim “divljim” utakmicama i kad je počela jurnjava znao sam da će nam biti teško vratiti se i ostvariti pozitivan rezultat.

Mnogi su veliki treneri govorili da je obrana isključivo stvar volje i želje. Međutim, u ovoj utakmici izostanak želje i volje nisu bili razlog naše loše obrane, vidjelo se da naši dečki silno žele pobjedu, ali očito je da su nas Norvežani dobro “snimili” i znali su gdje su naše slabe točke. Vidjelo se to, naime, po nekim njihovim uigranim akcijama, koje su baš bile ciljane na naša inače bolna mjesta u obrani.

Ne sjećam se kad je neka moja momčad cijelo poluvrijeme ostala bez obrane vratara, kao što se to dogodilo Hrvatskoj u drugom poluvremenu! Ali, ne dirajte Alilovića i Stevanovića, nisu oni ni za što krivi - previše je bilo otvorenih udaraca i “zicera”, pa su nam se vratari osjećali kao “na streljani”. Kad obrana nije čvrsta i agresivna, onda ni vratari ne mogu biti spasitelji.

I Island je, poput nas, naletio “na minu”! I sad ćemo u međusobnom okršaju odlučivati o plasmanu u drugi krug. Nadam se samo da naši mladići neće “potonuti” i izgubiti samopouzdanje nakon ovakvog poraza...

>>Evo koje kombinacije sve postoje, Hrvatska može i odmah ispasti!

>>Bez vratara na najvišoj razini neće ići: Alilović je statistički najgori na Euru

Komentara 16

SI
simekapulica
15:24 18.01.2016.

evo ga, počelo je. u Hrvatskoj onom koji je loš ne smiješ reći da je loš? ma nemoj, Stevanović još ima ispriku, ovo mu je prvo prvenstvo, ali Alilović je najlošiji golman na svakom natjecanju na kojem je sudjelovao i vrijeme je ga se makne sa gola, pa statistika ne laže, tko ima najlošiji postotak obrana na ovom prvenstvu? alilović

RU
RUKOMET333
17:07 18.01.2016.

nasa posla.. ivic prvi golman zagreba ostaje kuci... drugi ide na prvenstvo.. e to samo ima kod nas..ajde dovoljno je da ispadnemo u prvom krugu..

LO
logossun
16:08 18.01.2016.

Dosta više s Alilovićem, dajte konačno šansu da se drugi ili dokažu ili izblamiraju. Kod njega nije bilo svijetle točke već zaista predugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije