Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MARIĆEVE OSTAVKE

Rudeš reagirao na Marićevu ostavku: Ne podržavamo 'dilanje' snimki i pokušaje manipulacije

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slu?aju 'VAR'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
29.02.2024.
u 16:41

"Nadamo da su greške doista bile samo plod sudačkog uvjerenja te očekujemo da će se kvaliteta suđenja podići na viši nivo i da će grešaka biti sve manje i manje, a sve sa ciljem da se stekne povjerenje u djelitelje pravde", stoji u priopćenju NK Rudeša

Najnoviji u nizu događaja u posljednjem skandalu koji potresa hrvatski nogomet jest odlazak Brune Marića s mjesta predsjednika Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza. Ostavka je uslijedila nakon curenja snimki komunikacije iz VAR soba tijekom više utakmica Hrvatske nogometne lige te izvanredne konferencije za medije kojom su pokušali smiriti situaciju.

Očekivano stižu i prve reakcije hrvatskih klubova. Na društvenim mrežama je priopćenje objavio najnoviji prvoligaš Rudeš. Tekst priopćenja zagrebačkog kluba prenosimo u cijelosti.

GALERIJA Hajduk ispustio bodove u Varaždinu! (1:1) VAR poništio gol Livaje i pokvario planove bijelih

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slu?aju 'VAR'
1/26

"S obzirom na veliki medijski interes oko problematike VAR-a i 'curenja' snimki, odnosno komunikacije sudaca s ovim priopćenjem želimo istaknuti stav NK Rudeša", pišu na početku priopćenja.

"Iako smo svjesni težine i odgovornosti koju imaju djelitelji pravde u puno navrata NK Rudeš je ukazivao i izražavao svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa sudačkim odlukama koje su u pravilu bile na štetu NK Rudeša i koje je u konačnosti priznala i sudačka komisija te se nadamo da su te greške doista bile samo plod sudačkog uvjerenja te očekujemo da će se kvaliteta suđenja podići na viši nivo i da će grešaka biti sve manje i manje, a sve sa ciljem da se stekne povjerenje u djelitelje pravde", navode u priopćenju te zaključuju:

VEZANI ČLANCI:

"Istovremeno, ne podržavamo i ograđujemo se od 'dilanja' snimki iz VAR sobe te pokušaja manipuliranja i dovođenja u pitanje regularnost natjecanja i utrke za prvaka."

VIDEO Bruno Marić dao ostavku, suci planiraju bojkot. Janković: 'Ovo je slijepa ulica'

Komentara 1

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
20:32 29.02.2024.

Kakvo dilanje snimki? Ljudi to je istina, a ako je ne možete podnijeti to je vaš problem. Što je loše u tome kada se izrečeno potkrijepi slikom koja podupire odluku? Loše je samo to što nema prostora za manipulaciju. Ja sam za javni prijenos iz VAR sobe i zaustavljanje igre dok se odluka donese. Onda je puno teže manipulirati sve sudionike natjecanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije