Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornici

Bivša zvijezda Reala preuzima Srbiju, a legenda Barcelone vodit će BiH

Srbija i BiH
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
16.11.2017.
u 12:15

Meho Kodro trebao bi naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi BiH.

Meho Kodro trebao bi postati izbornik reprezentacije BiH, dok za klupu Srbije kandidira Roberto Carlos, pišu mediji iz susjedstva.

Stručna komisija koju su činili Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović obavila je razgovore s dvojicom kandidata – Mehom Kodrom i Amarom Osimom, a Izvršnom odboru NFSBiH za izbornika će biti predložen Kodro, neslužbeno saznaje SportSport.ba.

Bivši napadač Veleža, Real Sociedada i Barcelone tako bi trebao naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi BiH koju je već vodio pet mjeseci 2008. godine, no otpušten je nakon što se protivio igranju utakmice između BiH i Irana.

Srbija i BiH
1/5

– Moj je stav da nećemo računati ni na jednog igrača kojem srce kuca negdje drugdje, a ne za BiH – kazao je Kodro koji je prije toga vodio Real Sociedad, a u sezoni 2014./2015. i Sarajevo.

A novog izbornika trebala bi dobiti i reprezentacija Srbije koju je nakon izborenog nastupa na SP-u u Rusiji napustio Slavoljub Muslin. Bit će to prvi nastup Srbije na velikom natjecanju nakon 2010. godine.

– Ne postoji ni teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvijet sastavljaju momčad. Nikad u karijeri to nisam dopustio i nikada se to neće dogoditi – izjavio je Muslin s kojim je savez raskinuo suradnju uz zamjerke zbog nepozivanja nekih igrača, poput odličnog Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija.

Nakon Muslina, izborničku dužnost privremeno obavlja njegov pomoćnik Mladen Krstajić, no uskoro bi se trebalo doznati tko će Srbiju voditi u Rusiju. Dragan Stojković Piksi jedan je od najistaknutijih kandidata, a spominje se i legendarni Brazilac Roberto Carlos koji se u Srbiji školuje za trenersku licenciju.

– Naravno da bih prihvatio ponudu da budem izbornik reprezentacije Srbije. Bila bi mi čast, jer Srbija ima sjajne nogometaše – izjavio je nekadašnji igrač Real Madrida te otkrio zašto se školuje u Srbiji.

– Mnogo sam putovao svijetom i tražio sam novo iskustvo, drukčiju nogometnu kulturu. U Srbiji treneri imaju veliku strast prema nogometu – rekao je Carlos koji je bio pomoćni trener u Anžiju, a potom je vodio i Sivasspor, Akhisar Belediyespor i Delhi Dynamos.

Dodajmo i kako se od hrvatskih stručnjaka Robert Prosinečki spominjao kao mogući izbornik Srbije dok se Slaven Bilić dovodio u vezu s BiH.

Komentara 14

MA
Maui
12:43 16.11.2017.

Meho mi je baš drag igrač, ali po čemu je on to "legenda" Barce? U Barceloni je bio jednu sezonu u kojoj je odigrao desetak cijelih tekmi, a u dvadesetak je ulazio s klupe. Ispravite me ako se ne sjećam dobro.

DU
Deleted user
12:41 16.11.2017.

Carlos bi u srbiji osim trenerske licence mogao naučiti voziti traktor.....!!!!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:24 18.11.2017.

🤣🤣😅to je sve kaj imam reći o ovoj temi !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije