Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI MOGUĆE?

Dinamo bi za trenera legendarnog vatrenog, a spominje se i Igor Štimac!

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
12.03.2018.
u 07:20

Ako je netko pomislio da već imaju skrivenog asa u rukavu i da će tog svojeg aduta brzo predstaviti, prevario se. Naime, rješenja nemaju, već tragaju za njim

Bez obzira na to što se već nakon poraza u Rijeci u kuloarima govorilo kako je ostanak na trenerskoj poziciji Marija Cvitanovića upitan, njegova ostavka nakon poraza od Lokomotive pokazala je da u Dinamu nisu bili spremni na to. Nisu očekivali poraz od Lokomotive, a još manje ostavku trenera.

I zato je sad u Maksimiru sve neizvjesno. Ako je netko pomislio da već imaju skrivenog asa u rukavu i da će tog svojeg aduta brzo predstaviti, prevario se. Naime, rješenja nemaju, već tragaju za njim.

– Znamo samo profil trenera kakvoga bismo željeli, čovjeka koji bi oko sebe okupio momčad, koji se ne bi obazirao na vrijeđanja s tribina i napade medija, koji bi znao voditi ovu momčad i dovesti je do naslova prvaka – rekao nam je jedan dobro upućeni izvor iz Dinama.

I dodao da rješenje nisu našli.

O Mariju Cvitanoviću u Dinamu su govorili sve samo najbolje, drže da je možda i najstručniji trener kojeg su imali, čovjek koji je radio po cijele dane, moralan i častan. I zato je odstupio. U klubu ipak smatraju da je bio ‘pretvrd’ prema van, slabe komunikacije, a na tome su, manje ili više, padali i Cico Kranjčar i Ivajlo Petev.

Čačić miran na uvrede

I dok smo razgovarali o tome kakav bi sad čovjek trebao Dinamu, netko nam je šapnuo – Robert Prosinečki. Iako se Žuti i Mamić nikad nisu gledali zaljubljenim pogledima, u Maksimiru bi i Prosinečkom dali u ruke Dinamo. No to se neće dogoditi, Prosinečki je tek postao izbornik Bosne i Hercegovine, a on od svoje riječi neće odstupiti tako da ga nema smisla ni zvati. A i veliko je pitanje bi li došao u Dinamo i da je slobodan. Kad su se sjetili Žutoga, nisu razgovarali o njegovim trenerskim postignućima, uostalom samo je vodio Crvenu zvezdu, a drugo je izbornički posao koji je imao u Azerbajdžanu i sada u BiH.

Dakle, takav karizmatični trener ispao je iz kombinacija. Imaju na umu još jednoga koji bi mogao biti osoba kakvu baš žele. Nenad Bjelica je trener koji je u maksimirskim hodnicima već duže vrijeme visoko kotirao. I sad je opet visoko na popisu mogućih kandidata, uz otegotnu okolnost što ima ugovor s poljskim Lech Poznanjom. Doduše, ima ga samo do ljeta ove godine. K tome, dosta teško će postati prvak Poljske, možda ode iz tog kluba i prije ljeta ako se utvrdi da od naslova neće biti ništa. Možda i prije dobije otkaz, možda i sam odstupi. U svakom slučaju, Bjelica može očekivati poziv Dinama ovih dana, plavi će rado čuti kako razmišlja nekadašnji Večernjakov nogometaš godine.

Bude li spreman doći na ljeto, nije nemoguće da plavi sad potraže privremeno rješenje koje bi moralo osvojiti naslov prvaka.

Privremeni ili trajni trener mogao bi biti Igor Jovićević, trener druge momčadi Dinama. Međutim, on kao ni Mario Cvitanović nema potrebno iskustvo iako je radio vani, prošao Real Madrid kao igrač, ali dobro radi u Dinamu 2. I on je na popisu mogućih trenera koji bi mogao dobiti šansu, barem do ljeta, no ako se pokaže da je pravi izbor, onda bi mogao i ostati.

Privremeno rješenje ne bi bio ni Nikola Jurčević, vjerojatno ni Ante Čačić. No oni su već bili u Dinamu, a čuli smo da plavi nisu previše skloni vraćati svoje bivše trenere jer im se to dosad nije pokazalo dobrim rješenjem. Jurčevića jako cijene i on je sigurno među najužim kandidatima, ali i Ante Čačić ima prednosti, on je doista mirna osoba koja zna s igračima, čovjek koji ne paničari, a i preko Dinama, pogotovo reprezentacije, navikao se na uvrede i s njima se dosta dobro nosio, rijetko bi ‘puknuo’ na neku kritiku.

Spominjali smo Srećka Kataneca; on ima veliki trenerski pedigre iako nije sa Slovenijom izborio SP, bivši je igrač plavih, no on baš ne izgleda kao trener s početka teksta, koji se ne bi obazirao na uvrede i medije. Da u Maksimiru još ne znaju kome se okrenuti, govori i podatak da je jedan čelnik plavih i nama uputio pitanje:

– A što misliš o hajdukovcu na klupi Dinama, netko kao Zoran Vulić, Igor Tudor ili možda Igor Štimac?

Nisu blizu rješenju

E pa kad nas pitaju za mišljenje, onda znate da u Dinamu doista nisu blizu rješenja. Nismo protiv hajdukovca na klupi Dinama. Važna je stručnost, sposobnost da se vodi takav klub i momčad, a najmanje je važno odakle je. Jasno je da bi vodstvo plavih bilo napadnuto da dovede hajdukovca za trenera, pa će se to stoga jako teško dogoditi.

U ovom trenutku najbolje stoji Nenad Bjelica, ako se može maknuti iz Poljske. Ako ne, onda se ravnopravno bore Jurčević i Čačić, pa i Jovićević, ovisno o tome za kakvu se koncepciju odluče u maksimirskim uredima.

Komentara 26

VL
vladek
08:40 12.03.2018.

zaboravili ste na Joška Jeličiča a savjetni bi bio Beusan

MO
matK.O.
08:49 12.03.2018.

štimac koji je bio vječito protiv dinama?! koji k??

ST
stefj
08:11 12.03.2018.

Ne razumijem zašto bi netko bio stručan ako radi dan i noć, možda radi krivo. Uostalom, vidjelo se već na početku da se ne pobjeđuje i one koje se moralo (npr. Albance i Norvežane), a niti u derbijima nije bio sjajan (kada protivnik nije bio s drugom ekipom). Nema veze koliko se radi, ako se radi krivo... I još nešto, igrači sad imaju više snage nego pod Bugarinom, no i dalje to nije kao kod Mamića kad su mogli trčati svih 90 minuta... A koga sad odabrati? Ovako usred sezone? Svi kvalitetni i ozbiljni treneri imaju angažman. Tak da mislim da je drugi Cvitanović krizna rješenje, puno gore od ovoga ne može, a možda se i posreći... Samo da ne bude opet izlike - on je izabran jer živi blizu stadiona ili on radi dan i noć. Dajte da jednom razlog bude - on je stručan ili on je dobar motivator ili nešto slično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije