Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI NA RUJEVICI

Rijeku zbog nereda čeka teška kazna! Napravljeno je previše katastrofalnih propusta

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
23.11.2021.
u 09:36

Činjenica da je organizator podbacio neće amnestirati Hajduk od odgovornosti za Torcidine ispade. Hajduku također slijedi velika novčana kazna, jer se ispadi Torcide ponavljaju iz kola u kolo.

Jadranski derbi pružio nam je odličan nogomet, Hajduk je na Rujevici iznenađujuće u posljednjim trenucima utakmice pobijedio Rijeku 3:2 i tako još zakomplicirao situaciju na vrhu ljestvice Prve HNL.

Nažalost, nakon utakmice jedan navijač Rijeke utrčao je na teren i udario pomoćnog trenera Hajduka Mislava Karoglana, a nokautom mu je u obrani vratio Hajdukov rukovoditelj osiguranja. No, to nije bio jedini incident.

Krajem prvog poluvremena jedan je navijač utrčao na teren i krenuo prema Hajdukovu braniču Stefanu Simiću. Postoji i snimka na kojoj se vidi da ga je Simić odgurnuo u samoobrani nakon čega je natrčao Marko Livaja i udarcem srušio navijača na travnjak.

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Livaja bi zbog svog poteza mogao biti kažnjen budući da u članku 61. pravilnika HNS-a piše:

- Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen novčanom kaznom, zabranom igranja od tri do deset utakmica ili zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana.

Dobra stvar za Livaju je što delegat utakmice ništa od toga nije upisao u zapisnik, a također, njegov sukob s navijačem može se okarakterizirati i kao samoobrana.

Sigurno je pak da teška kazna sigurno čeka Rijeku koja je zbog katastrofalnih propusta u organizaciji dopustila da navijači dvaput utrče na teren i sukobe se s igračima i predstavnicima kluba.

Činjenica da je organizator podbacio neće amnestirati Hajduk od odgovornosti za Torcidine ispade. Hajduku također slijedi velika novčana kazna, jer se ispadi Torcide ponavljaju iz kola u kolo.

Ključne riječi

Komentara 4

BR
brancro
14:28 23.11.2021.

Alpski s bezbroj profila kako Mura, spremate se za Katar?

HR
hrvat123
10:13 23.11.2021.

ali to kaj su Hajdukovci i specijalno Livaja isprovocirali publiku to je o.k ? jadno ! i sa tim svim pogurancima Hajduk nece biti prvi, mozda moze izborit trece mjesto sa svim tim pogurancima ali nis vise i to samo zato jer Krznar nije kvaliteta i zato jucer Hajdukovi novinari navijaju zav Krznara

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
13:26 23.11.2021.

Rijeku zbog nereda čeka veštačka kazna! Napravljeno je previše domoljubnih propusta jer se utakmica odvijala bez thompsonove pjesme, za dom spremnosti i iskazivanja ljubavi i poštovanja do idola i uzora haških osuđenih robijaša za ratne zločine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije