Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI DINAMOVAC:

Dinamo loše reagira, nedostaje agresivnosti... Ne očekujem dobru jesen

Dinamo - Odd
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
02.08.2017.
u 08:15

Odd ne bi trebao biti suparnik koji može naškoditi Dinamu, ali bojim se za sljedeću rundu kvalifikacija – kaže Dražen Besek.

Dinamo ne izgleda dobro i s takvim izdanjima imat će puno problema u ovoj sezoni. A teško je očekivati da će se nešto drastično nabolje promijeniti. Najmanje je za to kriv trener Mario Cvitanović, ako nas je i on začudio s nekoliko svojih poteza u Osijeku gdje je druga momčad Osijeka bila apsolutno ravnopravna, uzela je bod, a mogla je i sva tri da nije bilo Livakovića koji je spasio, baš kao i protiv norveškog Odda.

Velika opasnost od posrtanja

– Ne očekujem dobar Dinamo ove jeseni, novi trener nije imao dovoljno vremena za neke veće promjene, a nije odradio ono najvažnije, pripreme i formiranje momčadi, već je stigao kao vatrogasac – kazao nam je bivši igrač Dinama Dražen Besek.

No, ne bude li Dinamo bolje izgledao, imat će rezultatskih problema, mogao bi opet ostati i bez naslova prvaka.

– U ovom periodu plavi igraju ključne utakmice, uskoro će i domaći kup pa će igrati na tri kolosijeka, sva tri važna i naravno da su u opasnosti da posrnu. Puno toga je Dinamo dosad rješavao individualnom kvalitetom, ali sad su drugi klubovi složili dobre momčad i individualna kvaliteta Dinama više ne dolazi do izražaja – veli Besek koji je pokušao detektirati probleme u igri plavih:

– Loše reagiraju kod izgubljene lopte, nedostaje im tranzicije u defenzivnu formaciju, kao i agresije. Ni kad oduzmu loptu nemaju dobru tranziciju. Prema naprijed su još nešto odigrali protiv Istre i Cibalije, ali to nije pravo mjerilo, pa to su trebale biti trening-utakmice, a te su im momčadi radile probleme s kontranapadima.

Problem Dinama je što nema klasičnog defenzivnog igrača, Tongo Doumbia još nije spreman, Arijan Ademi imat će pravo nastupa tek u listopadu.

– Njih bi dvojica mogli donijeti ozbiljnost Dinamu, bit će i jako motivirani, dati dodatno samopouzdanje momčadi. Ali njih zasad nema, a plavi nemaju vremena, sad se igraju te ključne utakmice, pogotovu ti Europa ne daje vremena – veli Besek.

Teško na zadnjoj prepreci

Pred plavima je sad prvo uzvrat trećeg pretkola Europske lige u Norveškoj u koju putuju danas, a onda slijede derbiji s Hajdukom i Rijekom.

– Mislim da plavima prolazak u četvrto pretkolo nije upitan iako se i tu može dogoditi kakav zalutali metak iz kontranapada kao i u Maksimiru, no mislim da neće biti problem prolazak, ali još će kako biti težak ispit u tom zadnjem kolu, tu mnogo toga ovisi o ždrijebu – zaključio je Dražen Besek.

Plavi će, prođu li Odd, sljedećeg suparnika saznati u petak u Nyonu i tu ima svakakvih ‘nagaznih mina’, daleko jačih od Norvežana.

Komentara 14

DU
Deleted user
11:51 02.08.2017.

Mislim da Dinamo čeka da Hajduk danas ispadne od danaca pa da dovedu Futacsa koji ima fixnu klauzu 1.8 mil.eura,jer baš takav profil napadača Dinamu nedostaje.To je i razlog zašto još nisu doveli napadača.Futacs neće imati motiva ostati u Hajdukuu ,ako ispadnu iz europe,a ospast će,ovo ili iduće pretkolo,to nike u pitanju.Ja mislim ovo!!!!

ST
stefj
10:37 02.08.2017.

Medijski linč, politika i loše kadroviranje čine svoje. Dinamo godinama ima loše trenere, na kraju ispada da je najbolji bio Zoran Mamić, vjerojatno zato jer je znao izaći na kraj sa svojim bratom... Ovo je napokon jedna dobra analiza Dinama i njegove igre u ovom trenutku, s time da je Cvitanović loš vatrogasac i snosi dobar dio odgovornosti. Možda će biti nešto od Dinama ako Cvitanović uspije provesti svoje ideje, no ovo sada je loše.... Cvitanović nije uspio podići nivo agresije i fizičke spreme, a već to bi puno pomoglo. Na utakmicama se vidjelo da se igrači brzo umore, da nema stalnog kretanja, pritiska na suparnika i sl. Fali i kvalitetna reakcija s klupe u toku utakmice, promjene i korekcije u poluvremenu i još mnogo toga... Dinamo je u zadnje dvije utakmice bio lošiji u 2. poluvremenu, što pokazuje puno toga, a ima i puno problema s realizacijom. Sada stvara više šansi nego kod Peteva, puno više, no očito nema kvalitete za realizaciju. Sve to daje razlog za opravdani strah pred uzvrat u Norveškoj i ne daje puno nad za bilo kakav bolji rezultat ove godine. Pitanje je da li će se uopće uspjeti kvalificirati u EL, a i u domaćem prvenstvu će izostati trofeji...

ST
Stojko
09:56 02.08.2017.

Igrač kojeg su doveli kao veliko pojačanje nije spreman za najvažnije utakmice kluba u sezoni?! Pa šta su ga onda dovodili??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije