Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Sjajna Rijeka osvojila Beč: Gavranović i Kvržić srušili Austriju

Sjajna Rijeka osvojila Beč: Gavranović i Kvržić srušili Austriju
Foto: Reuters/PIXSELL
19.10.2017. u 22:54

Nogometaši Rijeke došli su do prvih bodova u Europskoj ligi ove sezone. U trećem kolu u Beču su nadigrali Austriju i slavili s 3:1. Tako je drugi hrvatski klub u razmaku od samo dva mjeseca slavio na ovom stadionu. Prvi je to krajem kolovoza napravio Osijek (1:0), ali mu, nažalost, to nije bilo dovoljno jer je u Gradskom vrtu izgubio 1:2.

Acosty adut

Kek je večeras na teren od početka poslao Acostyja, strijelca u Milanu, umjesto ozlijeđenog Hebera, a Ganac je opet odigrao vrlo dobro. Riječani su se dobro postavili večeras - u obrani su bili čvrsti, nisu puno griješili, a u napadu su bili ubojiti.

Tako je u 21. minuti iz prve velike prilike i povela. Bila je to odlična akcija hrvatskog prvaka, 'prebrojavanje' u kaznenom prostoru, Bradarić je proslijedio do Gavranovića koji krasnim udarcem zatresao mrežu.

Samo četiri minute kasnije zaprijetila je i Austria. Monschein je atraktivno pucao, ali Sluga odlično brani. I onda, u 31. minuti, još jedan odličan napad Rijeke i novi gol. Acosty je bio u dobrom prodoru, u jednom trenutku mu je lopta malo otišla pa je u punom trku na nju natrčao Gavranović i lijepo poentirao. Bio mu je to 35. pogodak u dresu Rijeke.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a Kek je imao priliku posložiti svoje igrače i zatvoriti prilaze golu. Rijeka se malo povukla i čekala priliku za kontranapad. Nije u nastavku bilo puno prilika, ali domaćin je u 72. opasno zaprijetio. Tajouri je pucao i pogodio vratnicu. 

Rijeka
1/20

Opet Austria, ali na Rujevici

Deset minuta kasnije Kvržić je imao priliku do kraja prelomiti susret, izbio sam pred gol, pokušao je potkopavanjem lopte, ali to je učinio očajno. I kad su svi očekivali kraj susreta, Kekova momčad priuštila nam je novu dramu. U 90. minuti Holzhauser je ubacio iz slobodnog udarca, a Friesenbichler zabio. Kek je već gubio živce, pomislio je da mu se događa Déjà vu iz Milana, ali njegovi igrači ovoga puta nisu ga iznevjerili. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi Kvržić je na asistenciju Pavičića zabio za konačnih 3:1.

Rijeci je ovo bila 15 utakmica u skupinama EL-a i treća pobjeda. uz to ima pet remija i sedam poraza.

U drugoj utakmici u ovoj skupini Milan i AEK odigrali su 0:0 pa tako talijanska momčad vodi u skupini sa sedam dodova, AEK ima pet, Rijeka tri, a Austria jedan. U sljedećem kolu igraju isti parovi, samo se mijenjaju domaćinstva.

Austria - Rijeka 1:3 (Friesenbichler 90'/ Gavranović 21', 31', Kvržić 90')

Austria: Pentz; Klein, Westermann, Kadiri, Salamon; De Paula, Holzhauser, Serbest (od 77. Prokop), Pires; Monschein, Friesenbichler

Rijeka: Sluga; Vešović, Elez (od 70. Punčec), Župarić, Zuta; Bradarić, Maleš; Acosty (od 79. Kvržić), Mišić (od 77. Pavičić), Gorgon; Gavranović

Komentara 12

GU
General_U
20:20 19.10.2017.

ajmo rijeka možete dobit te austrijance!!!!!

ST
stefj
21:36 19.10.2017.

Svaka čast Rijeci. Jednostavna, čvrsta igra, dobro posložena ekipa s glavom i repom... Svaka čast...

IL
ilijan
21:21 19.10.2017.

Ajmo Rijeka samo bez srljanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije