Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VINKOVCIMA

Rijeka rutinski svladala Cibaliju (3-1) i pridružila se četvrtfinalistima Kupa

Lokomotiva i Rijeka sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2023.
u 16:00

Još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Hajduk, Rudeš, Osijek, Dinamo, Gorica i Lokomotiva, dok će posljednji četvrtfinalist biti poznat nakon dvoboja Varaždina i Istre 1961

Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa, oni su u susretu osmine finala u Vinkovicima svladali domaćeg drugoligaša Cibaliju sa 3-1 (1-0). Dvostruki strijelac za Rijeku bio je Franjo Ivanović (32, 73), jedan je gol dodao Alen Grgić (84), dok je za domaće precizan bio Karlo Miljanić (75).

Rijeka je terensku inicijativu u prvom poluvremenu materijalizirala u 32. minuti, Petrović je ubacio u kazneni prostor gdje je Hodža smirio loptu za udarac Ivanovića koji je pogodio mrežu preciznim udarcem sa 15-ak metara.

GALERIJA Hajduk svladao Goricu i postao jesenski prvak HNL-a

Lokomotiva i Rijeka sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
1/8

Kada je Ivanović svojim drugim glom na utakmici u 73. minuti povisio na 2-0 činilo se kako je priči kraj. Nakon ubacianja iz auta stvorila se gužva pred domaćim vratima, prvi pokušaj Ivanovića i udarac Jankovića su blokirani, ali lopta se odbila ponovno na nogu Ivanoviću koji je s va metra zatresao mrežu.

VEZANI ČLANCI:

No, samo dvije minute potom Cibalia se vratila na pogodak zaostatka. Vratar Rijeke Zlomislić kratko je odbio slobodni udarac izveden iskosa, a najbrže je na odbijanac reagirao Miljanić i smanjio na 2-1. Ipak, potpunog povratka Cibalije nije bilo, u 84. minuti obrana domaćih nije dobro reagirala na jednu dugu loptu, samo kratko odbila na udarac Grgića koji je iskoristio priliku za pogodak za konačnih 3-1.

Još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Hajduk, Rudeš, Osijek, Dinamo, Gorica i Lokomotiva, dok će posljednji četvrtfinalist biti poznat nakon dvoboja Varaždina i Istre 1961 koji je na programu od 16 sati. Ždrijeb četvrtfinalnih parova održat će se 11. prosinca. 

VIDEO Karoglan: 'Biti jesenski prvak ne znači ništa. Ne volim bahatluk, nema opuštanja'

Komentara 1

Avatar mrbr
mrbr
12:12 06.12.2023.

Cibalia još egzistira, pa što se dogodilo tom kultnom klubu, tko je to razmontirao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije