Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski vrt

Rijeka u finalu Kupa s Dinamom! Slomila Osijek u osam ludih minuta

Osijek - Rijeka
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
15.03.2017.
u 18:43

Rijeka će peti puta igrati u finalu Kupa. Tri puta ga je osvojila, a za četvrti trofej borit će se s Dinamom 31. svibnja u Varaždinu.

Okršaj za naslov prvaka između Dinama i Rijeke, kojem svjedočimo u Prvoj HNL, gledat ćemo i u finalu Hrvatskog kupa. Plavi su u utorak rutinski apsolvirali uzvrat sa Splitom u Parku mladeži (6:0), a Riječani su danas jednako uspješni bili protiv Osijeka u Gradskom vrtu. Nakon pobjede na Rujevici (3:1), momčad Matjaža Keka slavila je i u uzvratu sa 2:0.

Nadali su se Osječani da mogu prekinuti riječki niz od 39 utakmica bez poraza. Također, trener domaćih, Zoran Zekić, želio je popraviti omjer protiv Keka jer jedino njega nije pobijedio u HNL-u (sedam pobjeda Slovenca uz dva remija). Finale Kupa bila bi prava nagrada za odličnu sezonu Slavonaca koji su hit HNL-a, no u početnim minutama drugog poluvremena slomila ih je snažna gostujuća momčad.

Mreže su mirovale u prvom dijelu iako je bilo nekoliko prilika s obje strane. Rijeka je do 21. minute mogla stvoriti osjetnu prednost, ali prvo je Gavranoviću poništen gol zbog zaleđa, a potom je domaći vratar Malenica zaustavljao udarce Kulušića, Bezjaka i ponovno Gavranovića. 

I tko zna kakav bi bio tijek utakmice da su domaći poveli iz prilika koje su propustili Barišić (28. minuta) i Mioč (42'). Ovako, sve je 'otišlo na mlin' gostiju u razmaku od 49. do 57. minute. Tu se sve prelomilo.

Lesjakovo isključenje šokiralo je Osječane. Vešović ga je pokosio s leđa uz gol liniju, gotovo uz korner zastavicu nakon čega je domaći igrač izgubio živce i s poda nogom udario Crnogorca. Sudac je zbog toga isključio Lesjaka, a Vešoviću pokazao žuti karton.

Samo tri minute kasnije Malenica je prvi puta morao po loptu u mrežu. Andrijašević je pobjegao Baraću i poslao prizemnu loptu pred Osijekov gol. Škorić ju je pokušao presjeći ispred Rijekinog napadača, no nakon uklizavanja poslao ju je u svoj gol.

Pet minuta kasnije Rijeka je povećala prednost. Kontru gostiju pogotkom je završio Andrijašević kojem je to bio 12. ovosezonski pogodak (drugi u Kupu).

Za domaće više nije bilo povratka iz ambisa u koji su upali, pokušali su stići do počasnog pogotka, a najbliže njemu bio je Boban u 79. minuti. Ipak, nije bio precizan pa je lopta prošla pored vratnice.

Rijeka će tako peti puta igrati u finalu Kupa. Tri puta ga je osvojila, a za četvrti trofej borit će se s Dinamom 31. svibnja u Varaždinu.

Početni sastavi

Osijek: Malenica - Matas, Škorić, Barać, Barišić - Mioč, Petrović, Lesjak - Knežević, Lopa - Ejupi.

Rijeka: Prskalo - Ristovski, Kulušić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Vešović, Andrijašević, Bezjak - Gavranović.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Dinamo u finalu: Plavi igrali bez stopera, s četiri beka

>>Zekić: Slažu nam raspored kao da nas kažnjavaju

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
18:05 15.03.2017.

Tko stavi ovoga Šapita da komentira utakmicu. Krajnje neprofesionalno i amaterski..

HO
Hotspot
20:40 15.03.2017.

rijeka nije mogla ništa osijeku dok osijeku nije isključen igrač, tek onda je rijeka dala 2 gola, dakle s igračem više! rijeka igra osrednji nogomet i izgubila je dosta od etikete moćne ekipe kakva je bila u prvom dijelu HNL-a!

DU
Deleted user
22:30 15.03.2017.

Do kad će se trpiti Vešovićeve provokacije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije