Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak stručnjaka

Jurčić ima novi posao: Mamić mi je otvorio vrata 
S. Arabije

23.11.2017.
u 14:43

– Potpisao sam ugovor s nogometnim savezom Saudijske Arabije i ministarstvom sporta. Radit ću s nadarenim igračima od 18 do 23 godine.

Trener koji je na klupi hrvatskih prvoligaša odradio 199 utakmica, koji je izvan Hrvatske trenirao Maribor i turski Adanaspor, a tek će mu za nekoliko dana biti 48 godina, našao je novi posao. Naime, na svoj 48. rođendan Kruno Jurčić leti u Saudijsku Arabiju gdje je dobio vrlo zanimljiv posao. I nadasve neobičan.

– Potpisao sam ugovor s nogometnim savezom Saudijske Arabije i ministarstvom sporta. Radit ću s nadarenim igračima od 18 do 23 godine. No riječ je o igračima koji su rođeni u Saudijskoj Arabiji, ali nemaju njihovu putovnicu. I od njih više od 8000 odabrali su 31 s kojim ću raditi da bi onda njih 18 ili 20 najboljih dobilo putovnice i moglo igrati za reprezentaciju, tako da će biti jako motivirani – kazao nam je Krunoslav Jurčić koji u Zagrebu rješava sve što mora prije dalekog puta.

Vodi hrvatski stožer

U Rijadu su prije bili Zoran Mamić i Damir Krznar s kojima je puno surađivao, sad su se preselili u Emirate.

– Zoran mi je jako puno pomogao, spojio me s tamošnjim menadžerima i utjecajnim ljudima, a onda je za mene dao sjajne preporuke.

Kaže da ponudu nije odmah prihvatio.

– Bio sam malo skeptičan, no onda su me pozvali da dođem tamo na nekoliko dana, da se upoznam s projektom, vidim uvjete. I sve smo se dogovorili, a onda sam i potpisao ugovor. Željeli su na godinu dana, ja sam zasad pristao na šest mjeseci. Volim natjecateljski nogomet, a ovdje ćemo trenirati i igrati prijateljske utakmice i turnire. Vidjet ćemo kako će se sve i razvijati – veli Kruno koji sa sobom vodi cijeli hrvatski stožer.

– Sa mnom će pomoćni trener Josip Omrčen-Čeko, kondicijski trener Zvonko Komes i trener vratara Željko Sokač. Želio sam i Tomislava Rukavinu, ali on je sad u Dinamu. No vidjet ćemo za šest mjeseci.

1/7

Dobio kamp s 20 zaposlenih

Kako bilo, od nedjelje počinje raditi, već je počeo pripremati planove rada za rad u zemlji koja je luda za nogometom. Uostalom, za potpisivanja ugovora s Jurčićem napravili su pravi spektakl.

– Ugovor smo potpisivali u poluvremenu finala azijske Lige prvaka, pred TV kamerama. Na utakmici je bilo 65.000 ljudi, euforija je jer su se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, sad žele i na Olimpijske igre i zato su krenuli u ovaj “moj” projekt. Iza projekta stoji i država, potpisao sam ugovor s ministrom za sport i njihovim savezom.

Očito su uvjeti jako dobri, financijski za Jurčića svakako, a zacijelo i za rad. Jer, Kruno se opekao u Adanasporu.

– U Rijadu su uvjeti odlični. Imamo svoj kamp, glavni travnjak na nekadašnjem nacionalnom stadionu i još jedan teren. Tamo zna biti problem s dobrim terenima zbog vrućine, ovdje to ne bi trebao biti problem. Odlazim tamo u najboljem trenutku, tamo je nekakva ‘zima’, 20 stupnjeva po danu – veli Kruno koji neće imati problema s prilagodbom na nešto drukčiji svijet i životne navike.

– To nije problem, treba se prilagoditi njihovim vjerskim običajima, dnevnim navikama, pa normalno je da poštujem pravila zemlje u koju dolazim. A u kampu je 20-ak ljudi koji tamo rade i uz njih ćemo sve lako posložiti – zaključio je Jurčić.

Komentara 7

ER
eva.raspasovic
16:11 23.11.2017.

Uvijek sam govorio da ima boga,Bože hvala ti na sve moje molitve....

SS
sokac sa drave
18:02 23.11.2017.

Evo opet Mamici pomazu i da su bili torcidasi korektni pomogli bi i njima .

OD
otac_domovine
23:08 23.11.2017.

ahahahahahahaha "odlazak stručnjaka" ahahahahhahahahah. već dugo se nisam ovako nasmijao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije