Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Rijeka doznala suparnika u 3. pretkolu. Mikulić junak, a Pejić tragičar

Rijeka - The New Saints, pretkolo Lige prvaka
Nel Pavletic/PIXSELL
19.07.2017.
u 23:05

Za Salzburg je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car, dok Marin Pongračić nije nastupio.

Hrvatski nogometni prvak Rijeka doznao je ime protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka. To će očekivano biti austrijski Red Bull Salzburg. Austrijski prvak je u drugoj rundi kvalifikacija s dvije pobjede rutinski preskočio malteški Hibernians. Austrijanci su u prvom susretu na gostovanju pobijedili 3-0, a potom su u uzvratnom dvoboju na svom travnjaku slavili identičnim rezultatom. Golove su zabili Marc Rzatkowski (11), Frederik Gulbrandsen (19) i Amadou Haidara (85).

Za Salzburg je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car, dok Marin Pongračić nije nastupio. 

Prva utakmica 3. pretkola je na rasporedu idućeg tjedna u Salzburgu, a uzvrat je u Rijeci 1. ili 2. kolovoza.

A hrvatski vratar Zvonimir Mikulić postao je junak u prolazu moldavskog Šerifa u 3. pretkolo Lige prvaka, dok je hrvatski napadač Pero Pejić postao jedan od tragičara večeri.

Albanski 'prvak Kukesi je u uzvratnom dvoboju 2. pretkola pobijedio Šerif 2-1, međutim moldavski sastav je u prvom susretu slavio 1-0 i prošao je dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Kukesi je vodi 2-0, od 77. minute je imao igrača više, a u 81. minuti kod rezultata 2-1 i jedanaesterac. Kazneni udarac je izveo Pejić, no Mikulić je sjajno reagirao i obranio udarac spasivši tako Moldavce. Pejić je zabio za 2-0, a golom iz kaznenog udarca mogao je svoj sastav gurnuti u treće pretkolo i u susret protiv Karabaga.

Albanski prvak je poveo u 35. minuti golom Izaira Eminija, a u 45. minuti je Pejić zabio za 2-0 što je bio rezultat koji Kukesi vodi dalje. Moldavci su smanjili u 56. minuti golom Barrosa Bayale, no u 76. minuti Šerif je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jeremy de Nooijer. Samo tri minute kasnije domaćin je dobio jedanaesterac, Pejić je pucao, a Mikulić se proslavio.

Do kraja utakmice Albanci su jurili treći gol koji ima je bio potreban za prolaz, no nisu uspjeli probiti gostujuću obranu. Najbliže pogotku bili su u 85. minuti kada je Emini uzdrmao vratnicu, te u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je okvir gola zatresao i Albert Serran.

Mikulić je u Šerif stigao ovoga ljeta na posudbu iz Osijeka. Prošlog proljeća je izgubio status prvog vratara, pa je sreću potražio u klubu u kojem je trener prije Osijeka bio Zoran Zekić. Za Šerif je cijeli susret odigrao i Josip Brezovec. Bivši igrač Dinama i Rijeke u Moldaviju je preselio u srpnju prošle godine.

Pejić je član Kukesija od srpnja 2016. godine, a dres ovog kluba nosio je i u sezoni 2014/15. Pejić je igrao za Croatiu Sesvete, Slaven Belupo, austrijski Kapfenberger, te niz albanskih klubova (Dinamo Tirana, Skenderbeu, Flamurtari).

Rezultati uzvratnih susreta 2. pretkola nogometne Lige prvaka:

F91 Dudelange (Luk) - APOEL Nikozija (Cip) 0-1 (prva utakmica 0-1)

Rosenborg (Nor) - Dundalk (Irs) 2-1 prod. (1-1)

Kopenhagen (Dan) - Žilina (Slk) 1-2 (3-1)

Kukesi (Alb) - Šheriff Tiraspol (Mol) 2-1 (0-1)

Ludogoretc (Bug) - Žalgiris Vilnius (Lit) 4-1 (1-2)

Maribor (Slo) - Zrinjski (BiH) 1-1 (2-1)

Salzburg (Aut) - Hibernians (Mal) 3-0 (3-0)

Celtic (Ško) - Linfield (SI) 4-0 (2-0)

Legia Varšava (Polj) - IFK Mariehamn (Fin) 6-0 (3-0)

Parovi 3. pretkola nogometne Lige prvaka:

RB Salzburg (Aut) - RIJEKA (HRV)

Slavia Prag (Češ) - BATE Borisov (Blr)

Partizan (Srb) - Olympiakos (Grč)

Viitorul Constanta (Rum) - APOEL (Cip)

Hapoel Be'er Sheva (Izr) - Ludogorec (Bug)

Celtic (Ško) - Rosenborg (Nor)

FC Kopenhagen (Dan) - Vardar (Mak)

Maribor (Slo) - FH (Isl)

Karabag (Aze) - Šerif (Mol)

Astana (Kaz) - Legia Varšava (Polj)

Steaua (Rum) - Viktorija Plzen (Češ)

Nica (Fra) - Ajax (Niz)

Dinamo Kijev (Ukr) - Young Boys (Švi)

AEK Atena (Grč) - CSKA Moskva (Rus)

Club Brugge (Bel) - Istanbul Basaksehir (Tur)

Komentara 1

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:22 20.07.2017.

Šteta što Reka ispada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije