Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Rijeka potopila velškog prvaka, Kekova družina zabila pet pogodaka!

Rijeka potopila velškog prvaka, Kekova družina zabila pet pogodaka!
Foto: Reuters/Pixsell
18.07.2017. u 21:50

Nogometaši Rijeke dominantno su riješili uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka, nakon 2:0 na Rujevici velškog predstavnika The New Saints pobijedili su bez većih problema (5:1) i s par vrlo lijepih akcija. Time su prvi put u tri sezone preskočili prvu europsku prepreku i sad ih čeka veliki izazov – dvomeč s austrijskim prvakom Red Bull Salzburgom koji danas kod kuće mora dovršiti posao s malteškim Hiberniansom (3:0).

Trijumf donosi šest jesenskih kola u skupini – minimalno Europske lige, a možda i LP-a. Šezdesetak pripadnika Armade otputovalo je na Otok da bi vidjelo još jednu pobjedu svojih ljubimaca. I oni su im dali priliku za slavlje. Na čudnom terenu – zaista je djelovalo sve usporeno, kao da igrači noge izvlače iz blata – dobar dio prvog poluvremena nije se gotovo ništa događalo, izuzmemo li indirektan udarac velškog predstavnika nakon visoko podignute noge Mišića u šesnaestercu. No, udarac Quigleya zaustavio je blok Vešovića.

Kad se već mislilo da će se na poluvrijeme otići bez golova, Rumunj Florentin Matei krenuo je na 25 metara od vrata u dupli pas s Heberom, izdržao presing čuvara i zatresao mrežu Paula Harrisona te time praktički otklonio sve dvojbe jer “novi sveci” četiri gola protiv Rijeke mogu samo sanjati.

Prvi su, doduše, zabili u 69. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Cieslewicz, ali im je Kekova momčad do tada već zatrpala mrežu. Zabijali su Gavranović, Gorgon, Ristovski, simpatični domaći dečki u zeleno-bijelim dresovima a la Celtic nisu baš mogli pratiti te akcije, pa je Matjaž Kek dobar dio utakmice oslonjen na gredu pokraj klupe mogao polako privoditi priču kraju uvođenjem dečki s klupe Đokovića i Črnica.

Rijeka je time zaokružila ciklus međunarodnih "pripremnih" utakmica i sada slijede prave stvari – put u Salzburg, mjesto Dinamovih stradanja, ali i velikog trijumfa prošle godine pod vodstvom Cice Kranjčara i u realizaciji Fernandesa i Soudanija. Prije toga čeka je domaći ogled s novim prvoligašem Rudešom na Rujevici.

Komentara 10

DE
deda1234
20:54 18.07.2017.

bravo Rjeka!!

MA
..Marsijanac
20:49 18.07.2017.

Rijeka je puno bolja....3:0 Rijeka prolazi

IL
ilijan
23:00 18.07.2017.

Rijeko izbaci Salzburga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije