Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČANI brane 2:0

Kek stišće igrače: Neki su mlaka voda i morat će otići iz Rijeke!

18.07.2017.
u 13:25

“Oni koji ne budu zadovoljili kriterije, morat će otići iz Rijeke... Ono u tunelu nakon Slavena nije u redu...”, samo su neke od Kekovih poruka

Rijeka će večeras od 20 sati braniti prednost od 2:0 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv velškog predstavnika The New Saintsa. Još se nisu ni slegli dojmovi nakon uzbudljivog otvaranja prvenstva u kojem Kekova momčad brani titulu, a već stiže novi izazov, u kojem hrvatski prvak nema prava na kiks, jer u ovoj rundi ispadanje bi značilo automatski oproštaj od Europe. Trener u svom stilu malo pali, malo gasi vatru, a mačem siječe u korijenu svaku naznaku opuštanja, bilo u klubu, bilo u svlačionici...

Neki su “mlaka voda”

– Probali smo aktivirati unutrašnje snage o kojima govorim već par tjedana, a ništa se ne vidi na igralištu. Neki su mlaka voda, oni koji ne budu zadovoljili kriterije, morat će otići iz Rijeke. Imali su dovoljno vremena, do kada ih čekati!?

– Ušli smo u nastavak prenervozno, ne s pametnom reakcijom kapetana (Bradarić, op. a.)...

– Neke stvari koje su se događale poslije utakmice (sa Slavenom B., op. a.) u tunelu nisu mi u redu. Utakmica je završila, svaki na svoju stranu i O.K. A ne raspravljanje tko je u pravu, tko nije...

– Ne slažem se s ljudima koji su odgovorni da se na taj način ide na tako zahtjevno putovanje, imali su vremena pripremiti put.

– Meni je važno da su igrači spremni dati sve od sebe za klub, da razmišljaju više o klubu nego o sebi, a imamo malo problema s onima koji tako ne misle. Da, prijelazni je rok, ali transferi ne daju nikome za pravo da razmišlja o sebi ispred kluba!

Sve to govorio je Matjaž Kek posljednjih dana – prije utakmice sa Slavenom, neposredno nakon nje i uoči puta u Wales. Naravno, izrekao je i nekoliko pohvala, no osjeća se malo nervoza uoči serije velikih izazova u kojoj su dobra stvar još samo dvije uzastopne domaće utakmice (Rudeš, Istra 1961).

Možda dođe i napadač

A onda Osijek u Gradskom vrtu (6. VIII.) i Dinamo kod kuće (12. VIII.). Prođe li Saintse, tu su i dva ključna ogleda europske sezone sa Salzburgom (25./26. VII. i 1./2. VIII.). Naravno da, kao i Dinamo, u ovoj fazi Rijeka još ima problema, protiv Slavena igrala je bez Gavranovića koji je s transferiranima Andrijaševićem i Bezjakom zabio polovinu proljetnih golova Rijeke, a opet je dobila 2:0. Heberu treba još vremena da pohvata akcije, a još nije isključeno da dođe i neki napadač koji bi dao širinu kadru u špici.

Na uzvrat s “novim svecima” otputovao je i prvi vratar Andrej Prskalo koji je propustio prve utakmice zbog bolnog aduktora, a upitan je i dalje Gavranović. Zoran Kvržić koji je odigrao odličnu rolu protiv Slavena kad je Rijeka ostala s igračem manje nema pravo nastupa u Europi.

Mogući sastav Rijeke protiv New Saintsa: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta – Mišić, Bradarić – Vešović, Gorgon, Heber – Gavranović. Salzburg pak u srijedu protiv Hiberniansa kod kuće dovršava posao (3:0).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije