Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI-MLADI IZ SAVSKE

Riječju i slikom o pet plodnih desetljeća

Mladi Stari
Željko Hladika
11.12.2009.
u 13:47

Nogometni klub Stari-Mladi iz Savske u petak je predstavio monografiju u povodu 50. obljetnice djelovanja. Riječ je o posebnoj sportskoj družini koja igra jednom u godini oko Nove godine.

Sve je počelo 1958. na igralištu u Veslačkoj ulici. Igrali su Stari protiv Mladih. U petak, na predstavljanju monografije, govorio je Tomislav Orsag, sudionik te prve utakmice između Starih i Mladih iz Savske i okolnih ulica. Kako je vrijeme prolazilo, tako se i širio krug onih koji su nastupali za Stare i Mlade.

Drago Bezik, predsjednik Nogometnog kluba Stari-Mladi iz Savske, na jučerašnjem predstavljanju posebno je pohvalio urednika monografije Darka Draženovića i člana uređivačkog odbora Milorada Miljkovića. Nije bilo lako izdati monografiju, a dosad je izdavačima najviše pomogao Hrvatski nogometni savez.

“Veliki njemački književnik Friedrich Schiller”, napisao je u uvodniku Darko Draženović, “jednom je ustvrdio da je ‘čovjek u potpunosti čovjek samo kad se igra’. Da je živio u naše doba, a ne u XIX. stoljeću, jamačno bi svojim studentima za primjer spominjao druženja Mladih i Starih i oslonio se na njih.”

Monografija je prepuna pisanih i slikovnih informacija o prošlih pet desetljeća, o nizu nogometaša i kibica, zaljubljenika u sport i nogomet, kojima je tjelovježba važna za tijelo a druženje za dušu.

Idući susret Starih i Mladih iz Savske igrat će se 2. siječnja 2010. na igralištu u Veslačkoj ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije